Zaboravite na vruću čokoladu: Hladno piće napravljeno od dijelova kakaovca koji se obično bacaju ima za cilj namamiti potrošače svjesne zdravlja i okoliša.
Napitak “Elix” koji je u četvrtak predstavila švicarska tvrtka Barry Callebaut, najveći svjetski proizvođač čokolade, dio je rastućeg trenda korištenja 100 posto voća u prerađenoj hrani kako bi se smanjio otpad i pritisak na okoliš.
Obično se 70 posto ploda kakaa, uključujući koru, pulpu i sok odbaci, a samo se zrna koriste za izradu čokolade. “Ima vrlo lijep oštar, voćni okus”, rekao je izvršni direktor Barryja Callebauta Peter Boone za AFP uoči predstavljanja u Amsterdamu.
“A i koristi zdravlju”.
Napitak se prvo predstavlja u Europi gdje je agencija EU -a za sigurnost hrane podržala tvrdnje da su flavonoidi u kakau korisni za cirkulaciju krvi.
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!