Oglas

Super prilog uz pečenu piletinu: Recept za brze tikvice s maslacem i sirom

author
Punkufer.hr
03. maj. 2023. 15:07
tikvice
Shutterstock | Shutterstock

Tikvica je vrlo fleksibilna namirnica koja se brzo lako priprema, a može se sljubiti s različitim jelima. Možete je poslužiti kao prilog mesu i ribi ili s njom napraviti glavno jelo.

Oglas

Da biste uživali u ukusnom jelu s tikvicama ne treba vam mnogo sastojka. U nastavku pogledajte recept za pirjane tikvice u maslacu s naribanim Parmezanom i nasjeckanim bijelim lukom. Tikvice se narežu na kolutove debljine oko pola centimetara, kratko ispirjaju u maslacu, posipaju svježe naribanim parmezanom te posluže s nešto svježe iscijeđenog limunovog soka.

Kako prenosi Punkufer, dovoljno je sve zajedno začiniti tek s nešto soli i pbibera i poslužiti uz komad pečenog mesa. Uz ovo jelo posebno će se dobro sljubiti piletinom.

Sastojci za pirjane tikvice sa sirom:


  • 2 tikvice

  • 30 g naribanog parmezana

  • 30 ml svježe iscijeđenog limunova soka

  • 2-3 češnje bijelog luka

  • 1 kašikica maslaca

  • sol i biber po želji


Priprema pirjanih tikvica sa sirom:

Oglas


  • Tikvice operite, osušite i narežite na tanke kolutove.

  • Bijeli luk očistite i narežite na manje komade.

  • Na tavi rastopite maslac i na njemu prepirjajte bijeli luk i tikvice. Pirjajte sve zajedno uz miješanje dok povrće ne dobije zlatno-smeđu boju.
    Posolite i pobiberite po želji.

  • Preko tikvica dodajte naribani parmezan i limunov sok.


Poslužite toplo kao prilog jelu. Prijatno!



Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama