Ko među nama ne voli drobiti prstenaste lukove prstena prilikom naručivanja brze hrane kod kuće? Ali možete i sami spremiti hrskavi prženi luk 10 minuta u svojoj kuhinji i uživati u izvrsnom ukusu.
U nastavku vam donosimo recept za ovu idealnu grickalicu za vrijeme Eura.
Sastojci:
– 70 g krušnih mrvica
– 1 kašičica sušenog origana
– 1/2 kašičice mljevene slatke paprike
– 2 glavice crvenog luka
– 2 kašike mlijeka
– 1 jaje
– so, biber
Priprema:
U dubokom tanjiru dobro izmiješati krušne mrvice i origano, mljevenu papriku, so i biber
U drugom tanjiru viljuškom lagano umutiti jaje sa mlijekom.
Luk oguliti i narezati na kolutove pa svaki odvojiti. Svaki kolutić umočiti u smjesu s jajima, a zatim dobro uvaljati sa svih strana u krušne mrvice.
Pećnicu zagrijati na 180 stepeni.
Marinirane kolutiće luka slagati na pleh tako da se djelimično preklapaju i peći ih oko 30 minuta. Nakon prvih 15 minuta kolutiće okrenuti da se ravnomjerno ispeku s obje strane.
Gotove kolutiće poslužiti uz sos po želji.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad