Oglas

Tikvice sa piletinom i đumbirom

author
Coolinarika
10. maj. 2021. 16:21
shutterstock_709471933-750x500
Shutterstock | Shutterstock

Piletina i tikvice u kombinaciji sa rižom, uvijek dobar prijedlog za ručak.

Oglas

Sastojci:

– 400 g pilećeg filea

– 400 g tikvica

– 2 kašike gustina

– 100 ml ulja

– 1 kašičica soli

– 1 kašičica rendanog đumbira

– 50 ml vode

– 50 ml vina

– 1 kašičica suhog biljnog začina.

– 1 kašičica sezamovog ulja

Priprema:

Piletinu isjecite i uvaljajte u gustin. Tikvice nemojte ljuštiti, dobro ih operite i isjecite uzdužno ili na kolutove.

U dublju tavu sipajte ulje i zagrijte ga. Zatim stavite isječeno meso i kratko ga prepecite. Posolite i izvadite na toplo mjesto.

Zatim na istoj masnoći kratko prepecite tikvice, posolite i dodajte đumbir. Vratite meso i zalijte ga vodom i vinom.

Dodajte suhi biljni začin, pa sve zajedno još kratko prokuhajte. Na kraju dodajte sezamovo ulje.

Poslužiti sa rižom.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama