Kremasta, jednostavna i ukusna tjestenina sa gljivama.
Sastojci:
– 1 crni luk
– 1 bijeli luk
– 300 g šampinjona
– manja tikvica
– 3 kašike paradajz pirea
– 1 veća crvena paprika
– 200 ml vrhnja za kuhanje
– 200 ml vrele vode
– sol, biber
– 200 g tjestenine
I još…
– sir za posipanje, po želji
Priprema:
Tjesteninu staviti da se kuha u posoljenoj vodi.
Ulje zagrijati, pa pržiti oba luka i tikvicu isječenu na kockice, a zatim dodati šampinjone i pržiti par minuta.
Dodati pire od paradajza, papriku koju ste dobro upržili i samljeli u seckalici, začiniti solju, biberom i dobro izmješati.
Sipati vodu, vrlo malo, i pustiti oko pet minuta da se kuha, Po potrebi dodati ostalu vodu.
Pred sam kraj dodati vrhnje, još začiniti po ukusu i dobro izmješati.
Služiti uz tjesteninu po želji, a preko posuti sirom.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!