Fantastična jelo sa povrćem i tjesteninom.
Sastojci:
– 500 g svježeg paradajza
– 1 patlidžan
– 2 paprike
– 4 čehnja bijelog luka
– 1/2 glavice crvenog luka
– 2-3 lista svježeg lovora
– 80 g parmezana
– 10 listića svježeg bosiljka
– 4-5 kašika maslinovog ulja
– 250 g tjestenine
– sol, šećer
Priprema:
Patlidžan i paprike isjeckajte na kockice. Zagrijte tavu sa dve kašike maslinovog ulja, pa stavite dva čehnja bijelog luka isjeckanog na listiće.
Malo propržite, pa dodajte patlidžan i papriku i pojačajte temperaturu na kratko da se proprži. Posolite i isključite šporet.
U širu tavu stavite par kašika maslinovog ulja, pola glavice isjeckanog crvenog luka, dva čehnja bijelog luka i dva lista lovora.
Propržiti na umjerenoj temperaturi, pa dodajte ispasiran svjež paradajz (odstranite kožicu i sjeme što je više moguće) i pustite dvadesetak minuta da se napravi sos. Posolite i malo pošećerite.
Skuhajte tjesteninu, po izboru i procijeđenu stavite u sos od paradajza.
Promiješajte na šporetu i pustite nekoliko trenutaka da pasta upije malo sosa.
Tada ubacite propržen patlidžan i paprike, pa skinite sa šporeta i pospite rendanim parmezanom i svježim bosiljkom. Izmješajte dobro sve sastojke.
Na svaki tanjir servirane paste dodajte još par kapi maslinovog ulja.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!