Tjestenina sa povrćem i parmezanom

Cooking 14. sep 202216:29 0 komentara
Shutterstock

Fantastična jelo sa povrćem i tjesteninom.

Sastojci:

– 500 g svježeg paradajza

– 1 patlidžan

– 2 paprike

– 4 čehnja bijelog luka

– 1/2 glavice crvenog luka

– 2-3 lista svježeg lovora

– 80 g parmezana

– 10 listića svježeg bosiljka

– 4-5 kašika maslinovog ulja

– 250 g tjestenine

– sol, šećer

Priprema:

Patlidžan i paprike isjeckajte na kockice. Zagrijte tavu sa dve kašike maslinovog ulja, pa stavite dva čehnja bijelog luka isjeckanog na listiće.

Malo propržite, pa dodajte patlidžan i papriku i pojačajte temperaturu na kratko da se proprži. Posolite i isključite šporet.

U širu tavu stavite par kašika maslinovog ulja, pola glavice isjeckanog crvenog luka, dva čehnja bijelog luka i dva lista lovora.

Propržiti na umjerenoj temperaturi, pa dodajte ispasiran svjež paradajz (odstranite kožicu i sjeme što je više moguće) i pustite dvadesetak minuta da se napravi sos. Posolite i malo pošećerite.

Skuhajte tjesteninu, po izboru i procijeđenu stavite u sos od paradajza.

Promiješajte na šporetu i pustite nekoliko trenutaka da pasta upije malo sosa.

Tada ubacite propržen patlidžan i paprike, pa skinite sa šporeta i pospite rendanim parmezanom i svježim bosiljkom. Izmješajte dobro sve sastojke.

Na svaki tanjir servirane paste dodajte još par kapi maslinovog ulja.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!