Iskoristite sezonu jagoda i napravite ukusan desert bez previše muke i filozofiranja. Ova torta kao bazu koristi kupovne piškote, koje je po potrebi potrebno prelomiti kako bi se prilagodile kalupu u kojem pripremate slasticu.
Krema za tortu radi se od sira mascarpone i vrhnja za šlag, a sve je obilno začinjeno s mnoštvo slasnih domaćih i svježih jagoda, koje je potrebno marinirati pola sata u balzamičnom octu prije korištenja.
Recept je vrlo jednostavan i namijenjen i najvećim slastičarskim amaterima. Najteži dio u postupku pak je čekanje da se torta ohladi i stisne.
Sastojci za tortu od jagoda i piškota:
- 750 svježih jagoda
- 500 g vrhnja za šlag
- 450 g mascarponea
- 100 g bijelog šećera
- 30-ak piškota
- 4 čajne kašike balzamičnog octa
- 2 čajne kašikice ekstrakta vanilije
Priprema torte od jagoda i piškota:
Operite i očistite jagode. Dio ostavite za ukras na torti – otprilike njih 10-ak, a ostatak narežite na kriške i pomiješajte s balzamičnim octom. Pustite da se jagode mariniraju u balzamičnom octu oko pola sata. Obložite dno okruglog kalupa za pečenje papirom za pečenje. Dno kalupa prekrijte piškotama u jednom ravnomjernom sloju. Iskidajte piškote na manje komade kako biste si olakšali taj posao. Prepolovite ostatak piškota i poslažite ih jednu do druge oko ruba kalupa. Kako prenosi Punkufer, mascarpone ostavite na sobnoj temperaturi barem pola sata pa ga izmiksajte s vrhnjem za šlag i šećerom u jednu glatku smjesu. U kremu dodajte ekstrakt od vanilije. Premažite pola kreme preko pripremljenih piškota. Preko kreme stavite marinirane jagode. Ostatak kreme premažite preko mariniranih jagoda.
Stavite tako pripremljenu tortu u frižideru preko noći da se stisne. Poslužite tortu dobro ohlađenu s dodatnim svježim jagodama.Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!