
Tikvice su pravi kameleoni u kuhinji, jer se mogu prilagoditi svakoj vrsti jela, ali isto tako mogu zasjati poput prave kulinarske zvijezde. Tikvice karakterizira nježan okus i sočna struktura i upravo zbog toga mogu biti sastavni dio bilo kojeg obroka pa čak i kolača. Bilo da ih pripremate sirove, pečene, pohane, pržene, punjene ili ih stavljate na roštilj ili možda u deserte, tikvice su moćna namirnica koja pruža čitavu paletu kulinarskih ideja. Iskoristite ih, jer tikvice su dokaz da i s najjednostavnijim sastojcima može nastati prava gozba.
Oglas
Na ljestvici popularnosti, rižoto zauzima visoko mjesto, a u kombinaciji s tikvicama, popularnost mu samo može porasti, piše Coolinarka.
Sastojci
za 2 osobe
Oglas
500 g tikvica
2 kašike maslinova ulja
50 g luka
1 češanj češnjaka
Oglas
160 g riže
50 ml bijelog vina
Oglas
50 ml vrhnja za kuhanje
1-2 žličice Vegete Umami tekućeg dodatka
100 g skute (tradicionalni sir)
1 kašika popečenih listića badema
Oglas
Priprema
- Tikvice operite i naribajte. U široj tavi na zagrijanom maslinovu ulju popecite sitno narezani luk.
- Dodajte protisnuti češnjak i rižu. Kratko popecite, uz miješanje dodajte tikvice, ulijte vino, a zatim i malo vode. Posolite i pospite mljevenim biberom.
- Pirjajte na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom (oko 400 ml) i miješajući. Kad je riža gotovo kuhana, umiješajte vrhnje da dobijete kremastu strukturu. Dodajte Vegetu Umami tekući dodatak da zaokružite okus jela.
Posluživanje
Skutu narežite na kockice, a listiće badema popecite i pospite po rižotu prije posluživanja.
Oglas
Savjet
Umjesto vrhnja za kuhanje možete dodati 1 žlicu sira mascarponea.
╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android /iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas