Umak od paradajza

Cooking 31. maj 202116:15 0 komentara
Shutterstock

Odličan umak za tjesteninu, ali i druga jela.

Sastojci:

– 2 crvena luka

– 750 g paradajza

– 6 kašika maslinovog ulja

– 3 češnja bijelog luka

– sol, biber

– peršin, bosiljak

Priprema:

Sve sastojke pripremiti i nasjeckati na što sitnije komade.

Zagrijati ulje i pržiti luk i bijeli luk oko dvije minute.

Dodati oljušten paradajz i dobro upržiti, pa dodati sol, biber, peršin i bosiljak.

Pustiti 20 minuta da se kuha na umjerenoj temperaturi uz povremeno miješanje.

Pred sam kraj, ukoliko želite, možete dodati ruzmarin, kopar i origano.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!