Magični kolač postao je hit na društvenim mrežama gdje se korisnici hvale kako je njima uspio, a svi redom kažu da ga je zaista lako napraviti.
Oni koji su pravili magični kolač kažu da se čarolija događa kada se tijesto u rerni odvoji u tri sloja, zahvaljujući prilično niskoj temperaturi od 162 °C, piše City.
Budući da su redoslijed i priprema sastojaka presudni za uspjeh, svakako dobro odvojte žumanjak od bjelanjka, pazeći da u bjelanjku nema komadića žumanjka, a zatim ih umutite u čistoj i suhoj zdjeli (najbolje metalnoj).
Kad umiješate bjelanjak u tijesto, nemojte previše miksati; zapravo, bjelanjak bi trebao učiniti tijesto grudastim. Na kraju ostavite kolač da se potpuno ohladi prije nego što ga isječete, što će omogućiti da se krema stegne.
Sastojci:
– 4 jaja (odvojite žumanjak od bjelanjka)
– 3/4 šalice šećera
– komad maslaca, otopljen
– 3/4 šalice višenamjenskog brašna
– 2 šalice mlijeka
– šećer u prahu, za posipanje kolača
Priprema:
Zagrijte pećrernu nicu na 162 °C i obložite kalup za tortu promjera 22 cm papirom za pečenje.
Razbijte jaja u posudu i pažljivo odvojite žumanjke od bjelanjaka. Stavite posudu s žumanjcima na stranu. U posudi s bjelanjcima dodajte šećer i miksajte dok smjesa ne postane svjetloružičasta, otprilike jednu minutu.
Dodajte ekstrakt vanilije i rastopljeni maslac, pa miksajte dok se sastojci dobro sjedine, otprilike 30 sekundi do 1 minutu.
Dodajte brašno i miksajte smjesu dok se sjedini. Postepeno dodajte mlijeko, četvrtinu šalice odjednom, i miksajte smjesu svaki put nakon dodavanja mlijeka. Stavite smjesu sa strane.
Uzmite bjelanjke i mikserom umutite u čvrsti snijeg. Nježno umiješajte bjelanjke u tijesto, trećinu po trećinu, dok se sjedine. Pazite da ne izgubite zračnost bjelanjaka. Tijesto treba biti rijetko, ali s nekoliko grudica.
Sipajte tijesto u pripremljeni kalup za tortu. Pecite dok se vrh ne zazlati i dok se kolač ne stvrdne i prestane podrhtavati kada nježno protresete kalup, otprilike 40 do 50 minuta.
Kada se kolač ohladi, izvadite ga iz kalupa i pospite vrh šećerom u prahu. Narežite na komade i poslužite s tučenim vrhnjem ili, prema želji, svježim voćem.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!