Osvježavajući voćni desert.
Sastojci:
Podloga:
– 350 g mljevenog keksa
– 220 g maslaca
– 3 kašike smeđeg šećera
Krema:
– 300 ml slatkog vrhnja
– 400 ml čvrstog jogurta
– 600 ml tečnog jogurta
– 4 vanilin šećera
– 2 kesice želatina
– 500-700 g mješanog voća: borovnice, ribizle, maline, jagode
Priprema:
Maslac i šećer rastopiti na laganoj vatri. Preliti mljeveni keks i sve lijepo sjediniti.
Smjesu rasporediti po dnu kalupa i poravnati, Staviti u frižider dok ne napravite kremu.
Može se koristiti bilo koje voće i više od navedene količine.
Želatinu u prahu pripremite po uputstvu sa kesice.
Vrhnje umutiti u čvrst šlag.
U šlag dodati jogurt i vanilin šećer i miksati najmanjom brzinom.
Otopljen želatin sipajte u jogurt smjesu uz stalno mješanje.
Voće umiješati u jogurt smjesu, pažljivo da se ne zgnječi. Smjesu izliti u kalup i poravnati.
Kalup pokriti prozirnom folijom i staviti u frižider na par sati da se krema ohladi i stegne.
Po želji prije služenja dekorisati voćem.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!