Jeste li probali?
Za vrući ljetni dan: Najlakši recept za prefini sorbet od manga

Na topli ljetni dan u potrazi smo za ledenim osvježenjem. Idealno bi bilo kada bi to osvježenje bilo napravljeno od prirodnih sastojaka – kao što je to slučaj s ovim ukusnim sorbetom od manga.
Za sorbet od manga ne treba vam šećer tek ova tri sastojka: smrznute kockice manga, malo limunova soka i prstohvat soli.
Ako ne možete pronaći u trgovinama već smrznuti mango, isti možete samostalno smrznuti. Očistite ga i narežite na ovaj način, rasprostrite po limu za pečenje i stavite u zamrzivač na tri do pet sati, a potom upotrijebite.
Ako na raspolaganju imate smrznuti mango koji ne karakterizira prirodna slatkoća, u sorbet možete dodati i nešto meda, agavea ili javorovog sirupa.
Sorbet od manga - sastojci:
800 g očišćenog smrznutog manga
1 čajna žličica limunova soka
prstohvat soli
Sorbet od manga - priprema:
Smrznute kockice manga stavite u sjeckalicu povrća ili dobar blender zajedno s limunovim sokom i malo soli. Pulsirajte / blendajte dok se sastojci ne povežu i ne dobijete gustu kremastu smjesu.
Imajte na umu da će smjesa isprva postati grudasta, a potom zrnasta. Zaustavite blendanje povremeno kako biste sastrugali smjesu sa stranica posude.
Kada je smjesa glatka i bez grudica, prebacite smjesu u posudu za zamrzavanje i stavite u ledenicu na nekoliko sati. Žlicom postružite smrznuti sorbet kada ste spremni za posluživanje. Prijatno!
╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android /iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare