Zapečena tjestenina s kobasicama

Cooking 02. mar 202108:11 0 komentara
Shutterstock

Sočno, ukusno, zasitno i jednostavno jelo.

Sastojci (do šest osoba):

– 500 g tjestenine penne (cijelo pakiranje)

– 2 para kobasica

– 200 g sira

– 200 g pasirane rajčice

– 100 ml ulja

– 2 češnja češnjaka

– začini: sol, papar, čili i vlasac

Priprema:

Narezane kobasice prepecite sa svih strana. Dodajte nasjeckani češnjak, zalijte rajčicom i posolite. Kuhajte do željene gustoće.

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite tjesteninu i izmiješajte s umakom od rajčice i kobasicama. Dodajte začine. Sve to stavite u posudu za pečenje.

Prije pečenja dodajte naribani sir. Jelo zapecite u pećnici na 190 stupnjeva. Dovoljno je peći desetak minuta, da se lijepo zapeče.

Jelo poslužite uz zelenu salatu, a odlično će ići i kiseli kupus.

Dobar tek!

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!