Oglas

Zapečeni patlidžan s rajčicom

author
Coolinarika
26. jan. 2021. 08:48
patlidzan, povrce, jelo
Shutterstock | Shutterstock

Zapečeno povrće posuto tvrdim sirom kao prijedlog za doručak.

Oglas

Sastojci:


– 1 patlidžan

– 3 rajčice

– 2 češnja češnjaka

– maslinovo ulje

– soj, papar, origano

– tvrdi sir za posipanje

Priprema:


Rajčice operite i narežite na kolutove.

Stavite rajčice u pleh obložen papirom za pečenje i premažite maslinovim uljem u koje ste dodali sitno isjeckani češnjak, sol i papar.

Rajčice pecite na 160 stupnjeva oko 45 minuta.

Za to vrijeme narežite patlidžan. također na kolutove, i posolite s obje strane. Ostavite tako da stoji.

Kada se rajčice ispeku, patlidžan isperite vodom od viška soli, osušite papirnim ubrusom i premažite maslinovim uljem.

Ispod svakog koluta rajčice, stavite jedan kolut patlidžana, pa nastavite peći još 30 minuta na 180 stupnjeva, a pri kraju pojačajte temperaturu.

Pred kraj pečenja, pospite sve s malo origana.

Pečeno povrće poslužite na tostiranom kruhu i pospite naribanim tvrdim sirom.

Dobar tek!

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama