Oglas

Zobena kaša s jabukama i bademima

author
Coolinarika
21. sep. 2021. 08:23
1632201781-shutterstock_1707035554-750x433
Shutterstock | Shutterstock

Lagana za pripremu i vrlo ukusna voćna kaša za početak dana.

Oglas

Sastojci:

– 1 šalica zobenih pahuljica (šalica – 200 ml)

– 2 šalica mlijeka ili vode

– 2 manje jabuke

– 1 žličica cimeta

– 1-2 žlice meda

– prstohvat morske soli

– šaka preprženih badema

Priprema:

Zobene pahuljice zajedno s mlijekom kuhajte dok smjesa ne proključa, smanjite temperaturu, dodajte prstohvat soli i na nastavite s kuhanjem još pet do deset minuta.

Kaša je gotova kada postane kremasta.

U kašu dodajte cimet i med, pa izmiješajte.

Dodajte jednu ribanu jabuku u kašu, a drugu izrežite pa stavite na vrh kaše.

Na kraju pospite prepečenim nasjeckanim bademima.

Ukoliko želite, umjesto badema možete koristiti i orahe ili lješnjake.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama