Zobena kaša sa bundevom i brusnicama
Jesenja voćna kaša sa začinima.
Oglas
Sastojci:
– 40 g zobenih pahuljica
– 1 kašika suhih brusnica
– 60 g pirea od pečene bundeve
– 1 kašičica cimeta
– orasi
– med
– još malo brusnica
Priprema:
U šerpi pomiješati zobene pahuljice i brusnice, preliti ih sa oko 200 ml vode i staviti da se zagrijava.
Kada proključa smanjiti na najnižu temperaturu i kuhati dok pahuljice ne upiju svu tečnost. To traje samo nekoliko minuta i potrebno je miješati ih da se ne bi zaljepile za dno šerpe.
Kada je gotovo skloniti sa šporeta, pa dodati pire od bundeve i začine i dobro izmješati.
Probati i zasladiti po ukusu sa pola ili jednom kašičicom meda. Ako je bundeva baš slatka možda med neće ni biti potreban.
Sipati kašu u činiju, posuti sjeckanim orasima i brusnicama i po želji preliti medom.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas