Oglas

Zapečena riba sa krompirom

author
Lepa i srećna
04. mar. 2020. 01:19
>
13:59
shutterstock_100697269
Shutterstock | Shutterstock

Riba i krompir uz čašu vina uvijek su dobra kombinacija

Oglas

Sastojci:

- 400 gr krompira

- 350 gr oslića

- 350 gr lososa

- 100 gr šargarepe

- 1 mala glavica luka

- 1 čen belog luka

- 50 gr margarina ili putera

- 1 kašika brašna

- 120 ml belog vina

- 300 ml vode

- sok od 1 limuna

- 1 kašičica senfa

- so, biber

Priprema:

Na puteru ili margarinu ugrijete kašiku brašna, pa kad pobijeli dolijte vino.

Nasjeckajte crni i beli luk, dodajte u brašno pa nalijte vodom kao za čorbu.Sitno iseckajte oljuštene šargarepe, a krompir oljuštite i isijecite na deblje kolutove. Spustite šargarepu i krompir u "čorbu" da se kuvaju 15 minuta.

Isijecite očišćenu i filetiranu ribu na komade, pa ih prelijte sokom od limuna. U pleh sipajte polukuvan krompir i šargarepu, dodajte ribu, posolite i pobiberite.

U čorbu dodajte malo senfa i, po želji, i druge začine (peršun, origano), pa prelijte povrće i ribu.

Pecite u rerni 20 minuta.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama