Merak i ćejf svojstveni su za Sarajlije. Teško je objasniti šta one znače, lakše ih je osjetiti. A ima nešto što nas sve veže.. i muškarci i žene vole dobru klopu, a niko ne voli biti gladan.
Pita – svima dobro znano, tradicionalno bosansko jelo. Na ovom mjestu sigurno ćete pojesti najbolju pitu u gradu. Spremljenu od domaćih sastojaka, po recepturi domaćih majstora.
“Pokušavamo da napravimo nešto tradicionalno, bosansko, ali ipak da je malo to drugačije, da ljudi koji dođu tu ne požele samo da pojedu pitu ili ponesu, kao što su već navikli u buregdžinici, nego da se ljudi osjećaju prijatno, da ih taj ambijent zadrži, da mogu ostati popiti kafu i piće, osjećati se ugodno“, rekao je Elvis Jašar, vlasnik objekta koji se nalazi preko puta sarajevske pijace Markale.
Tradicija pravljenja pite u BiH je duga. Pravljena od tijesta, a punjena krompirom, zeljem, sirom, mesom ili tikvom, slagana ili u zvrku, mnogima je omiljeno jelo.
Dovoljan je samo jedan zalogaj i djelići slagalice meraka i čejfa počet će se slagati. Ako ste i vi ljubitelji dobre pite, i meraka.. ako želite turistima ili prijateljima preporučiti užitak za njihovo nepce – Sarajevo ima novi kutak za to, buregdžinica Tepsija.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.