Jelovnik je definitivno najprljavija stavka u restoranu – sadrži oko 185.000 bakterija. Dakle, prljaviji je od WC daske.
Drugi najprljaviji predmet u restoranu nije u WC-u nego na vašem stolu.
Prije nego posegnete za soljenkom i paprenicom, razmislite koliko ih je ljudi prije vas dotaklo.
Prema studiji koju je proveo ABC News, prosječan broj bakterija na paprenici je 11.600, prenosi citymagazine.
“Većina posuda za sol i papar briše se samo ako izgledaju prljavo, i to samo vlažnom krpom koju konobari drže u džepovima”, rekao je za Reader’s Digest Jonas Sickler.
“Još jedna činjenica je da roditelji, često dopuštaju djeci da se igraju solju i paprom tijekom obroka. To znači da će biti prekrivene svim što mališani imaju na prstima, što će pomoći bakterijama da se bolje zalijepe za staklene površine“, nastavlja Sickler.
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!