Najveći narcisi u horoskopu: Ovi znakovi najviše voli sami sebe i komplimente

Lifestyle 26. mar 202312:09 komentar
Pixabay

Narcizam je ozbiljan poremećaj ličnosti, koji ne ovisi samo o horoskopskom znaku. Osobe s narcističkim poremećajem ličnosti imaju prekomjerno samopoštovanje, nemogućnost empatije prema drugima i preokupirani su vlastitim uspjehom i ljepotom.

Narcizam je osobito izražen kod pripadnika nekih horoskopskih znakova.

Primjerice, Lavovi su uvijek u središtu pažnje i vole komplimente, bilo da se odnose na njihovu osobnost ili na izgled. Također, Blizanci i Vodenjaci mogu dati prioritet svojim vlastitim ciljevima i potrebama, što ih može učiniti narcisoidnima u nekim situacijama.

Ako želite prepoznati narcizam kod nekoga, možete obratiti pažnju na ključne znakove tog poremećaja.

1. Preokupiranost samim sobom: Ako netko čini sve da se istakne i fokusira na svoje potrebe umjesto da se bavi drugima, to može biti znak narcizma.

2. Nedostatak empatije: Narcisi se ne bave osjećajima i potrebama drugih. Ako netko ne izražava suosjećanje i nije zainteresiran za vaše probleme, to može biti znak narcizma.

3. Otpornost na kritike: Narcisi vrlo jednostavno odbacuju kritike umjesto da razmotre svoje greške. Ako se osoba ne može nositi s kritikama, to može ukazivati ​​na narcizam.

4. Manipulacija: Narcisi su vrlo vješti u manipulaciji drugima kako bi dobili ono što žele. Ako osoba koju poznajete ima tendenciju manipulirati situacijama ili ljudima oko sebe, možda pati od narcističkog poremećaja ličnosti.

5. Osjećaj nadmoći: Narcisi vjeruju da su bolji od drugih i da zaslužuju posebnu pažnju. Ako netko ima značajan osjećaj nadmoći i smatra da je iznad drugih, to može ukazivati ​​na narcizam.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad