Oglas

Ovo je ispravan način za pripremu smrznutog graška

author
N1 Slovenija
20. feb. 2025. 19:04
grasak
Iva Vagnerova / Česká ilustrační fotografie / Profimedia | Iva Vagnerova / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

Grašak je mahunarka izrazito slatkog okusa i odličan izvor proteina. Smrznuti grašak se brzo kuha pa ga je vrlo jednostavno pripremiti. Ali često tijekom pripreme izgubi svoju teksturu i jarku zelenu boju.

Oglas

Razlog leži u nepravilnoj pripremi. Smrznuti grašak ne treba kuhati, nego ga treba staviti u proključalu vodu odmah nakon vađenja iz zamrzivača, prenosi N1 Slovenija.

Ovo “pravilo” vrijedi i za ostalo smrznuto povrće. Ovo su upute:

– Nemojte pustiti za povrće proključa.

– U grašak ili kukuruz dodajte malo šećera kako bi povrće bilo još slađe.

– Nemojte dodavati sol prije posluživanja jer to može dehidrirati povrće.

Savjeti za najbolji grašak:

– Prvo u lonac istresite vrećicu smrznutog graška.

– Dodajte šest žlica maslaca, češnjak i malo šećera.

– Pirjajte na srednjoj vatri dok se maslac ne rastopi i grašak ne skuha.

– Jelo posolite i popaprite te poslužite.



╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama