Pitka voda Una, kapetan Japoda čika Čena i biser Štrbački buk

Krajinu jednostavno morate posjetiti! Prva asocijacija je zasigurno rijeka Una, nezaobilazna turistička destinacija su Japodski otoci, a nevjerovatna prirodna ljepota je Štrbački buk, vodopad kojem se divi cijeli svijet.

“Fenomeni N1” kroz objektiv naših kamera donose Vam prirodno bogatstvo Bosne i Hecegovine u kojem je uživalo stotine hiljada stranih i domaćih turista. Upoznajte sa nama turističke i historijske važne lokacija Bosne i Hercegovine u Krajini.

Da li čuli za mjesto Ripač i da li znate zašto je važno kulturno bogastvo za bosanskohercegovačku kulturu? Da li znate gdje izvire rijeka Una i smije li se piti?

Da li ste ikada posjetili turističke “Japodske otoke”? Ako jeste morali ste upoznati kapetana čika Čenu, ako niste onda trebate. Mir i tišina koji stanuju na Japodima garantuju Vam oslobađanje stresa koji se nakupi tokom cijele godine.

Kako i kojom čuvenom rečenicom je utemeljitet očuvanja krajiške prirode Boško Marjanović naučio Krajišnike da čuvaju prirodna bogatstva ovog kraja?

Turističko čudo – Strbački buk, 24 metra visook vodopad na 294 metra nadmorske visine, dragulj skriven u šumi. Jedan od najzahtjevnijih dijelova Una regate. Mjesto gdje se možete diskonektovati od realnog virtuelnog svijeta i slušati note vodenih padova i zavodljivih pokreta rijeke Une.

Odgovore na gore navedena pitanja i prelijepe kadrove prirodnih ljepota pogledajte u priloženom videu. Uživajte!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad