Pratite uživo Djeda Mraza koji “dijeli poklone” svoj djeci svijeta

Lifestyle 24. dec 202112:15 > 12:18
Screenshot

Popularna stranica Flightradar na kojoj se mogu pratiti letovi zrakoplova lansirao je Santa tracker na kojem možete pratiti kretanje saonica Djeda Mraza. Osim ove stranice, Djeda Mraza možete pratiti i na Googleovom trackeru, ali i najpopularnijoj stranici Američke komande odbrane vazdušnog prostora (NORAD).

Kako biste pratili Djeda Mraza, to možete učiniti preko ovog linka ili putem pretrage ključnih riječi SANTA, HOHOHO ili R3DNO53. Pozicija Djedice se prati uz pomoć terestrijalne i satelitske opreme.

Izvor : Screenshot: Flightradar

Djeda Mraza možete čak pratiti i u 3D veličini tako da kliknete gumb 3D koji se nalazi u donjem lijevom kutu informacija o letu na webu ili aplikaciji.

Djedica bi prvo trebao sletjeti na Sjeverni pol kako bi stigao na vrijeme za svoje prve dostave poklona.

Djeda Mraza možete pratiti i putem Googlevog Santa Trackera.

Screenshot

Tu je i najpopularnija aplikacija NORAD-a koji 61 godinu prati Djeda Mraza i uveseljava djecu širom svijeta.

Screenshot

radicija je posljedica zabune lokalnih novina u Coloradu koje su umjesto telefonskog broja prodavaonice u kojoj se djeci nudio razgovor s Djedom Mrazom objavile telefonski broj NORAD-a.

Zaposlenik NORAD-a, koji se javljao na telefon, davne 1955. uvjerio je djecu da Djed Mraz stiže kako je planirano i to je bio početak tradicije redovnog izvještavanja djece o kretanju Djeda Mraza svijetom, danas uz pomoć satelita i aplikacija na pametnim telefonima te na društvenim mrežama. Pratite ga ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare