Pravila ručnog prtljaga koja važe na letovima Ryanaira, WizzAira i Air Serbia-e

Lifestyle 07. jun 202314:58 0 komentara
Freeimages.com/Kay Pat

Kršenje pravila o dozvoljenom prtljagu na letovima Ryanaira, Wizz Aira ili Air Serbije moglo bi skupo da vas košta.

Ukoliko planirate da putujete sa nekom od kompanija koje lete sa niškog aerodroma, a pritom vam je dovoljan samo ručni prtljag predlažemo vam da pažljvo pročitate vodič, u suprotnom to bi vas vas putovanje moglo skupo koštati, nerijetko mnogo više nego sama cijena karte.

Ukoliko želite da izbjegnete prekomjerne troškove za prijavljen prtljag, ovu su najnovije informacije o kabinskom prtljagu za 2023. za kompanije Ryanair, Wizz air i Air Serbia.

Ryanair

Ako se odlučite da putujete kompanijom Ryanair, sve vrste putničkih karata uključuju malu ručnu torbu, koja mora da stane ispod sjedišta ispred vas. To je uglavnom ranac ili manja torba maksimalnih dimenzija 40x20x25cm, a težina ove torbe ne smije biti veća od 10 kg.

Preveliki ručni prtljag će biti odbijen na ulazu za ukrcavanje (gejtu) i ako je moguće, mora biti smješten u prtljažnik aviona uz naknadu od 45.99€.

Ako niste sigurni da li je vaša torba ispravne veličine, provjerite je na šalteru za isporuku torbe prije nego što prođete kroz sigurnosne provjere. Takođe ne zaboravite da je u avionu dozvoljen samo 1 komad prtljaga, dakle ne možete sa sobom ponijeti na primjer i ranac i žensku torbu.

Cijena ručnog prtljaga (malog kofera) maksimalnih dimenzija 55x40x20cm i 10kg je od 12.00€ do 15€, odnosno 23.99€ – 35.99€ u zavisnosti od destinacije i datuma putovanja i ukoliko se kupe u trenutku rezervacije avio karata, ukoliko prtljag kupujete na aerodromu cijene mogu biti znatno veće.

Wizz Air

Avio kompanija Wizz Air takođe dozvoljava da na letu besplatno ponesete ranac ili manju torbu ali nešto manjih dimenzija, 40x30x20cm, a težina ove torbe takođe ne smije biti veća od 10 kg.

Kao i kod kompanije Ryanair, preveliki prljag biće odbijen na ulazu za ukrcavanje (gejtu) , i ako je moguće, smešten u prtljažnik aviona ali uz naknadu od 30€.

Cijena ručnog prtljaga (malog kofera) maksimalnih dimenzija 55x40x23cm i može težiti maksimum 10kg. je od 12.00€ do 15€, odnosno 23.99€ – 35.99€ u zavisnosti od destinacije i datuma putovanja ukoliko se kupe u trenutku rezervacije avio karte, ukoliko prtljag kupujete na aerodromu pripremite se da prtljag platite po mnogo više.

Air Serbia

Air Serbia omogućava svim putnicima u ekonomskoj klasi da besplatno ponesu ranac ili torbu, ali i mali ručni prtljag maksimalnih dimenzija 55x40x23cm, a težina ove torbe ne smije biti veća od 10 kg.

Ukoliko je vas prtljag prevelik i ne ispunjava uslove ove kompanije na ulazu za ukrcavanje (gejtu), i biće vam naplaćena naknada za višak prtljaga koji se ukoliko postoje različite vrste dodatnog prtljaga sabiraju (broj komada, težina i zbir dimenzija pojedinačnih komada prtljaga i cijena može biti određena na samom gejtu, prenosi flynaissus.com.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad