Ne kaže se bez veze da treba imati ruku za dodavanje soli u hranu jer nije lako posoliti tako da svima bude ukusno.
Čak i najbolji kuhar može pritom pogriješiti, odnosno presoliti obrok i pretvoriti ga u nešto nejestivo.
Dobra je vijest da ima spasa – ovo je pet savjeta koji mogu pomoći u takvoj situaciji, piše 24sata.
Dodajte krumpir u hranu
Bakinim savjetima uvijek se najviše vjeruje i zapravo je najveća vjerojatnost da su učinkoviti, a baka bi vam odmah rekla: Ogulite i narežite krumpir na kocke i prokuhajte u hrani, pa kad bude do kraja kuhan, izvadite. Odlično funkcionira za preslane juhe ili variva, odnosno sva jela s dosta tekućine.
Klin klinom ili sol – šećerom
Ako nemate krumpir pri ruci, poslužit će šećer. Na žlicu stavite grudicu šećera i pustite da se otapa u juhi ili saftu nekoliko sekundi. Pazite da se šećer ne otopi do kraja ili da vam žlica šećera ne upadne u umak jer to neće popraviti, nego pokvariti okus.
Kora kruha
Treće rješenje: Koricu odstajalog kruha namočite u umak na nekoliko minuta da upije višak soli.
Isperite vodom
Ovo rješenje je najučinkovitije za meso i povrće kuhano na pari. Stavite ih u tavu i tuširajte vodom dok ne isperete sol. Potom ocijedite vodu. Povrće će ispasti manje hrskavo, a meso manje mekano, ali žrtva će se isplatiti jer neće biti bljutavog okusa.
Malo vrhnja ili voće
Ako vaš recept dopušta, pokušajte u jelo dodati malo vrhnja ili voća kako biste dodali okuse suprotne okusu soli i tako ublažili višak soli, donosi portal Fine Dining Lovers.
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!