Rodbina ga nije pozvala na svadbu, pa joj vratio “sa kamatama”

Lifestyle 18. maj 202414:57 0 komentara
Shutterstock

Jedan bračni par bio je ogorčen što ih njihova rodica nije pozvala na vlastitu svadbu, iako su joj učinili uslugu. Zato su joj "vratili".

“Poslao sam ženinoj sestričnoj račun za 1.500 funti (1.750 eura) jer me nije pozvala na svoje vjenčanje”, napisao je anonimni korisnik na društvenoj mreži Reddit. U priči koju je podijelio na mreži rekao je da su on i njegova supruga ogorčeni što ih je rodica namjerno isključila sa liste svatova, iako su joj učinili uslugu.

„Imam štampariju koju vodimo supruga i ja. Njena sestrična je došla kod nas i htjela je da napravimo sve znakove, transparente, knjige gostiju, izreze u prirodnoj veličini, itd. za njeno vjenčanje. Ovo radimo stalno za vjenčanja i događaje prijatelja i nikada to ne naplaćujemo. Drago nam je što možemo pomoći i obično je jako zabavno raditi zajedno kako bismo napravili zanimljive stvari”, napisao je korisnik.

Dodao je da su materijal dostavili prije roka jer je to od njih tražio organizator vjenčanja. “U ovom trenutku nismo dobili pozivnicu, a ne znamo ni kada će se vjenčanje zaista održati“, napisao je razočarani muškarac. On i supruga su mislili da su mladenci zaboravili na njih ili da su poslali pozivnicu, ali se izgubila. Tako je njegova žena pisala rodici i pitala je o tome.

Shutterstock

“Nema dovoljno mjesta za vas dvoje”

Ali onda su dobili odgovor da su mladenci i njihove porodice odlučili da vjenčaju samo užu porodicu i najbliže prijatelje, te da u malom prostoru nema mjesta za više ljudi. “Moja žena i ja smo prilično povrijeđeni i uvrijeđeni”, napisao je muškarac. „Pored toga, potrošili smo skoro 1.500 funti na sav materijal. Njena sestrična i planer vjenčanja su stalno radili male korekcije, morali smo da štampamo uzorke da vidi kako izgledaju uživo, nekoliko puta je promijenila veličinu nekoliko elemenata… Sve je to koštalo mnogo vremena i novca”, objasnio je muškarac dodajući da je odlučio da rodici svoje supruge naplati 1.500 funti za sve što je naručila od njihove kompanije.

„Otišao sam još dalje. Naplatio sam joj račun i rekao da trebamo uplatu prije isporuke jer je neću juriti za plaćanje mjesecima/godinama nakon vjenčanja. Od ovoga nećemo zaraditi, samo sam joj naplatio troškove materijala”, napisao je uvrijeđeni korisnik Reddita.

Naplata pune cijene

Dodao je da su nakon toga počeli stizati pozivi od sestrične, njenog vjerenika i nekih članova njihove porodice u kojima su ih vrijeđali, pa čak i prijetili. “Sada razmišljam da naplatim punu cijenu, inače nećemo isporučiti proizvode”, napisao je čovjek na kraju priče.

Mnogi korisnici mreže su se odazvali njegovoj priči, a samo nekolicina je podržala mladence. Većina je smatrala da su uvrijeđeni supružnici u pravu. “Recite im da što vas više maltretiraju, to će biti veća cijena”, predložio je jedan komentator.

“Siguran sam da te nisu ni namjeravali pozvati na vjenčanje i samo su htjeli besplatne stvari. Ne dozvolite da uplata izmakne”, napisao je drugi. Oni koji su podržali mladence uglavnom su izjavili da imaju pravo da sami odluče koga će, a koga neće pozvati na svoje vjenčanje, ali u isto vrijeme mnogi priznaju da bi bilo “fer” kada bi ona u ovom slučaju platila materijalne troškove.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!