Ribani sir izvrstan je dodatak brojnim jelima – dodaje se u juhe, kremaste umake, na složence, pizze i različite odreske. Lakše se topi od sira u listićima ili u bloku, pa je za mnoge nezaobilazan dio osnovnih namirnica koje uvijek imaju u hladnjaku.
Iako se u trgovinama može kupiti već naribani sir, jelo će imati bolji okus ako ga sami naribate netom prije upotrebe ili posluživanja.
Ako ste ikada pokušali naribati mozzarellu, gaudu ili sličnu vrstu mekanog i polutvrdog sira, sigurno ste primijetili da to baš i nije najlakši zadatak. Sir se lijepi za metalni ribež te onemogućava daljnji rad, piše Pun kufer.
Trik olakšava ribanje, ali i čišćenje
Da biste spriječili neugodno lijepljenje, korisnica HowDoesShe na TikToku ima rješenje. Njezin video za najlakše ribanje sira postao je popularan na tom servisu.
Vanjsku i unutrašnju stranu ribeža pošpricajte s malo maslinova ulja, a potom krenite s ribanjem. Sir će se padati bez ikakvog zaustavljanja. Ne samo da vam ovaj trik olakšava ribanje, već i čišćenje.
@howdoesshe Takes one second, but so satisfying! #tipsandtricks #earthday
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!