Upoznajte mladiće iz Sarajeva koji su zaludjeli Balkan svojom koreografijom

Lifestyle 12. aug 202118:32 > 13. aug 2021 16:11 8 komentara
Screenshot

Ukoliko imate nalog na nekoj od društvenih mreža, posebno TikToku ili Instagramu, postoji mogućnost da ćete naići na video četvorice mladića iz Sarajeva koji su uz zanimljivu koreografiju u jednom lokalu u Crnoj Gori oduševili sve prisutne, a kasnije i online zajednicu. Jedan od aktera, Irfan Salković za N1 je ispričao kako se sve odvilo te kako su došli na ideju da snime ovaj njihov kratki, ali prema reakcijama, zanimljiv nastup.

Naime, u jednom od kafića u Crnoj Gori dok su nedavno bili na ljetovanju, ova četiri mladića su zaplesala uz pjesmu “Crno na belo”, srbijanske pjevačice Violete Miljković.

S obzirom na to da je koreografija izgledala izuzetno uvježbano, pitali smo Irfana koliko dugo su je spremali.

“Ova koreografija je nastala prije jedno pet godina dok sam pohađao srednju školu. Na nekoj rođendanskoj proslavi smo došli na ideju da smislimo koreografiju za bilo koju pjesmu i desila se ova koja je nekako poprilično jednostavna da smislimo pokrete i koju smo mogli živopisno dočarati. Onda se završila srednja škola, našlo se neko novo društvo, koje je trenutno na ovom snimku i na njih sam prenio tu koreografiju”, ispričao je Irfan.

Video nastao spontano

Ipak, kako nam dalje otkriva, ovaj video je nastao sasvim spontano.

“Tog dana je bila bura i bilo je opasno plivati. Sjedili smo u jednom od lokala, pili kafu i onda se najednom začula ta pjesma, a prijateljica koja je znala kako ćemo mi odreagovati na nju je uključila telefon da snima iako mi to nismo znali. Na kraju se desilo šta se desilo”, dodao je naš sagovornik.

Kako kaže, nije ni slutio da će taj video postati toliko viralan na društvenim mrežama.

“Zajedno na svim platformama za samo tri do četiri dana ovaj video ima oko 2,5 miliona pregleda i više od 100.000 lajkova. Još taj video nismo objavili istog dana kada je snimljen već nakon nekoliko dana. To smo objavili da nam ostane za uspomenu ne sluteći da će se toliko dijeliti. Svakako nam imponuju reakcije koje su pozitivne i vidi se da je ljudima u ovoj pandemiji nedostajala ta pozitivna energija i svi nam se zahvaljuju zbog toga”, naveo je Irfan.

Irfan igra folklor godinama

Ovi mladići su iz Sarajeva, gdje Irfan studira ekonomiju, a amaterski se bavi glumom. Međutim, ima određene i afinitete prema plesu te i ne iznenađuje dobro usklađen ritam na ovoj viralnoj koreografiji.

“Već godinama igram folklor u kulturno-umjetničkom društvu Lola, a ostali moji prijatelji koji se nalaze sa mnom na videu su uglavnom fudbaleri”, zaključio je priču Irfan.

Izdvojite vrijeme i ispod teksta pogledajte video ovih mladića koji odmah na prvu bude pozitivnu energiju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare