Zašto su vrata na mašinama za pranje veša zakrivljena?

Lifestyle 20. sep 202211:13 0 komentara
Shutterstock

Razlog zakrivljenosti vrata mašine za pranje veša sa prednjim punjenjem je očigledno za mnoge misterija, piše City Magazine.

Nije da nam je padalo na pamet da se zapitamo, ali jedan video na internetu nas je svakako pogurao da mislimo u tom pravcu, navodi City Magazine.

Amerikanka Rene, tehničarka za popravke kućnih aparata je objasnila na svom TikToku o čemu se radi. Nakon snimka, za one koji su se pitali, potpuno je demistifikovala ovu ispupčenje na vratima mašine.

Rene kaže da postoji koristan razlog zašto vrata ovih mašina imaju izbočinu okrenutu prema unutra: ‘Nije samo za ukras, vrlo je korisna’.

„Kada imate mašinu s prednjim punjenjem, odeća se pomera mnogo više nego što bi se pomerala u onoj s gornjim punjenjem“, objasnila je.

„Dakle, razlog zašto su vrata tako izbočena prema unutra je guranje odeće natrag u bubanj dok se pere“, dodala je.

Na taj način odeća neće zapeti unutar okvira vrata gde bi se mogla zaglaviti i oštetiti, dodaje.

Njeni pratioci na ovoj društvenoj mreži su je u komentarima pohvalili jer ih je naučila nešto novo.

„Uvijek sam se to pitao“; „Hvala što ste nam otkrili misteriju“; „Zabavna činjenica koju nisam znao da nisam znao“, pisali su ljudi u komentarima.

Poslove poput tehničara za popravku kućnih aparata mahom obavljaju muškarci, otud je Rene jedinstvena u celoj industriji, i njen TikTok nalog postaje jako popularan.

Često je pitaju kako je dobila posao tehničara za popravke.

„Kompaniji za koju radim je stvarno baš trebalo mnogo tehničara u to vreme, tako da su me zaposlili bez iskustva“, rekla je u drugom videu.

Nakon šest mjeseci, završila je obuku i na kraju postala tehničarka. Međutim, ona ne preporučuje svoj nekonvencionalni put.

„Preporučila bih da idete u školu za to“, savetovala je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!