Ne peče se i idealan je za vrućine: Recept za savršeni cheesecake s karamelom i čokoladom

Cooking 17. aug 202414:08 0 komentara
cheesecake-s-karamelom-i-cokoladom
cheesecake-s-karamelom-i-cokoladom

Ime je dobila jer obuhvaća karamelu, čokoladu i pekan orahe – kombinaciju koju okusom neodoljivo podsjeća na američku slasticu DeMets Turtles koja koristi slične sastojke, a ima oblik kornjače.

Turtle pie ili u prijevodu s engleskog kornjačina pita je popularna slastica u Sjedinjenim Američkim Državama. Ne brinite, nema nikakve veze s istoimenim životinjama.

Ime je dobila jer obuhvaća karamelu, čokoladu i pekan orahe – kombinaciju koju okusom neodoljivo podsjeća na američku slasticu DeMets Turtles koja koristi slične sastojke, a ima oblik kornjače.

Riječ je o svojevrsnoj verziji cheesecakea koje se sljubljuje s ovim sastojcima u jedan neodoljivi desert.

Umak od karamele možete napraviti sami od bijelog šećera, maslaca i vrhnja za šlag. No mi ne želimo paliti štednjak pa ćemo se poslužiti kupovnim namazom od karamele.

Zapravo nećemo paliti ni klasičnu pećnicu. Cijeli desert napravit ćemo uz pomoć miksera, hladnjaka i mikrovalne.

Sastojci:

Za podlogu:

  • 90 g maslaca
  • 25 Oreo keksa

Za kremu:

  • 450 g sirnog namaza
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 170 g umaka od karamele
  • 75 g šećera u prahu
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Za ukrašavanje:

  • 250 g šlaga
  • 120 g čokolade
  • 50 g pekan oraha
  • 2 žlice umaka od karamele

Priprema:

  1. Za podlogu: Oreo kekse stavite u blender i pretvorite u fini prah te pomiješajte s rastopljenim maslacem. Dobivenu smjesu utisnite u okrugli kalup za torte promjera 20 centimetara, a koje ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  2. Stavite kalup u hladnjak na oko 30 minuta da se stisne.
  3. Napravite kremu: u mikseru pretvorite vrhnje u šlag i stavite ga u hladnjak.
  4. U drugu zdjelu stavite sirni sa sobne temperature i miksajte ga dok ne dobijete glatku smjesu. U kremu dodajte karamelu, šećer u prahu i ekstrakt vanilije. Miješajte dok ne dobijte glatku kremu.
  5. Ručno umiješajte šlag u kremu.
  6. Premažite kremu preko podloge, prekrijte sve zajedno plastičnom folijom i vratite sve zajedno u hladnjak na četiri do šest sati da se stisne.
  7. Rastopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici. Komadiće čokolade položite u posudu koja je sigurna za stavljanje u mikrovalnu pećnicu. Obrađujte čokoladu u mikrovalnoj pećnici u intervalima od po 30 sekundi, izvadite je van, promiješajte i vratite ponovo u mikrovalnu dok se ne rastopi do kraja. Čokoladu odložite sa strane.
  8. Cheesecake ukrasite s rastopljenom čokoladom, šlagom, karamelom i pekan orasima. Dobar tek!

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!