YouTube ima novi alat u borbi protiv nasilnih komentara

Tehnologija 14. dec 202215:14 0 komentara
True Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Toksični komentari puni mržnje već dugo zadaju glavobolje YouTubeu, i to ne samo kompaniji, već i autorima i korisnicima. Već su uveli značajku da sustav upozori korisnika u stvarnom vremenu da je napisao nešto uvredljivo ili prosto, ne bi li ih tako potaknuli da budu obzirniji, a sad video servis uvodi novi alat koji bi trebao biti agresivniji.

Iz YouTubea su najavili da će ljudima koji ostavljaju agresivne i uvredljive komentare, odmah slati notifikaciju da su uklonjeni zbog pravila platforme. Ako i unatoč tome nastave s objavom nasilnih komentara, servis će ih blokirati na 24 sata.

Trenutno je otkrivanje uvredljivih komentara dostupno samo za komentare na engleskom jeziku, ali video servis nastoji uključiti što više jezika. Upozorenje YouTubea je primjerice dostupno na engleskom i španjolskom jeziku.

“Naš je cilj istovremeno zaštititi autore videa od korisnika koji pokušavaju komentarima negativno utjecati na društvo, ali i pružiti više transparentnosti korisnicima kojima su komentari uklonjeni zbog kršenja pravila”, rekli su iz kompanije. Ako korisnik smatra da je njegov komentar nepravedno uklonjen, može se žaliti.

YouTube je rekao da su u prvoj polovici 2022. uklonili čak 1,1 milijardu uvredljivih komentara, piše TechCrunch.

Kompanija također već neko vrijeme testira čitav niz alata kojima bi se mogao smanjiti broj uvredljivih komentara. Među ostalim to podrazumijeva skrivanje komentara kao i pokazivanje povijesti komentiranja na profilu korisnika.

Od prošlog mjeseca i autori mogu blokirati određenog korisnika zbog komentara.

Unatoč konstantnim borbama društvenih rmeža i platformi s uvredljivim komentarima, oni su i dalje velik problem.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!