Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Promo 29. mar 202410:35 0 komentara
PROMO

Projekat "Odvažne i hrabre, to ste vi!"

Projekat „Odvažne i hrabre, to ste vi“  završen je jučer u Tuzli dodjelom grantova ukupnog iznosa 30.000 KM poduzetnicama čije su biznis ideje proglašene najboljima.

Bingo Group već devet godina implementira aktivnosti s ciljem pružanja podrške ženama, a posljednje četiri godine fokus je na stvaranju povoljnijeg okruženja u području ženskog poduzetništva, osiguravajući im potrebne resurse, mentorstvo i finansijsku podršku za ostvarenje njihovih poslovnih ideja i doprinos ekonomskom razvoju zajednica.

„Ponosni smo na činjenicu da je na ovogodišnji program pristiglo više od 240 prijava, što potvrđuje da je Bingo tradicionalni saveznik odvažnih i hrabrih žena. Predselekciju je prošlo 16 aplikantica i biznis ideja, dok su 22 žene pohađale poduzetničku akademiju. I ovoga puta imali smo veliki broj online glasova publike, čak 2.500“, kazala je Amina Čeliković iz marketing odjela kompanije Bingo.

PROMO
PROMO
PROMO
PROMO
PROMO
PROMO
PROMO
PROMO
PROMO
PROMO

Nakon što su prezentirane biznis ideje, zbrojili su se bodovi žirija i online glasovi te su proglašene korisnice grant sredstava. Dodijeljeno je ukupno sedam grantova. Ajla Mulić iz Tešnja osvojila je grant u visini 8.000 KM za pokretanje Centra za razvoj dječijih potencijala i radosti Edu-reha. Aida Nikšić će uz finansijsku podršku od 5.000 KM otvoriti „plant shop“ u Sarajevu. Korisnice grantova u visini od po 4.000 KM su Hajra Halilović koja će otvoriti logopedski kabinet i Monika Tomić koja se vraća iz inostranstva kako bi u Jajcu pokrenula ordinaciju za osteopatiju. Senida Karasalihović grant u visini 3.000 KM uložit će u novoosnovano preduzeće Halik dizajn sa misijom rebrendiranja bosanskog kulturnog naslijeđa. Ajla Šišić će sa sestrom Belmom razviti proizvodnju dekoracija od epoxy smole, a Dražana Mihajlović sredstva će uložiti u izradu odjeće od prirodnih materijala.

„Veliko mi je zadovoljstvo i čast biti ovdje s vama, biti odvažna i hrabra. Duboko zahvaljujem na prilici koja mi je ukazana i s ponosom prihvatam ulogu da budem jedna od onih žena koje će raditi na pozitivnim promjenama“, rekla je Ajla Mulić, ističući značaj edukacije i poznanstava koje je stekla tokom ovog projekta.

Investicijska fondacija Impakt pružit će mentorsku podršku korisnicama grant sredstava.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!