Kenan Crnkić imenovan počasnim Ambasadorom znanja!

Promo 29. mar 202414:00 4 komentara
PROMO

Kenan Crnkić, regionalno poznati autor, univerzitetski profesor, transformacijski coach i motivacioni govornik, ovogodišnji je dobitnik počasne titule Ambasador znanja (Ambassador of Knowledge) koju dodijeljuje ugledna organizacija "Life Learning Academy" iz Slovenije.

Crnkiću je ovu prestižnu nagradu zvanično uručila direktorica “Life Learning” akademije Dr Marjetka Kastner, na svečanosti koja je održana 28. marta u Gradskoj vijećnici u Ljubljani.

“Ambasadori znanja su osobe sa visokom reputacijom u struci, koje svojom predanošću, stručnošću, kredibilitetom i etikom, te dugogodišnjim radom i iskustvom ispunjavaju sve kriterije koje zahtijeva ovo prestižno imenovanje”, naveli su iz ove organizacije.

PROMO

Među ranijim dobitnicima ovog priznanja su državnici, akademski radnici, visoki predstavnici diplomatskog kora, uspješni privrednici i drugi uglednici iz više od 30 zemalja svijeta, a između ostalih titulu su primili i Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik, dr Franz Fischler, predsjednik Evropskog Foruma Alpbach, Zoran Živković, bivši premijer Srbije, dr Danica Purg, osnivačica i sadašnja predsjednica IEDC-Bled School of Management, Slovenija, dr Rifat Škrijelj, rektor univerziteta u Sarajevu, Josip Juratović, član Bundestaga, Howard Moskowitz, američki istraživač tržišta i psihofizičar, dr Zijad Bećirović direktor Ifimes instituta itd.

Dr Kenan Crnkić je posljednjih godina stekao široko međunarodno priznanje za svoj rad, ne samo kroz autorstvo međunarodnih bestselera kao što su “7 tajni uspjeha”, “Pazi kojeg vuka hraniš” i “Nadživjeti život”, nego i kroz direktnu komunikaciju sa desetinama hiljada ljudi u okviru transformacijskih programa širom regije.

Njegovi radovi i knjige su prevedeni i objavljeni na više stranih jezika te na Brajevo pismo, a u samoj Sloveniji su, u izdanju Mladinske knjige, godinama među najtraženijim naslovima što je između ostalih referenci bio i povod nominacije za navedenu titulu.

Počasna titula “Ambasador znanja” (https://ambassadorsofknowledge.com) dodjeljuje se jednom godišnje, “istaknutim pojedincima iz cijelog svijeta, koji ispunjavaju definirane kriterijume svojom stručnošću, posvećenošću, profesionalnim dostignućima i visokim etičkim standardima, a u čijem je fokusu učenje, znanje i povezivanje”.

PROMO

Inače, ovih dana je i Crnkićevo najpoznatije djelo “Pazi kojeg vuka hraniš” nominirano za pretižnu, međunarodnu, nezavisnu, književnu nagradu “Eric Hoffer”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare