Zbog čega su Galaxy S23 i S23+ telefoni tako posebni?

Predstavljajući nove modele telefona Galaxy S23 serije (S23, S23+ i S23 Ultra) kompanija Samsung predstavila je i novu eru vrhunskog iskustva korištenja Samsung telefona.

Nova generacija telefona podrazumijeva novo, vanvremensko iskustvo, prožeto kreativnošću i izvanrednošću. Galaxy S23 i S23+ modeli, prema ocjenama korisnika, već sada se izdvajaju od svih ostalih telefona na tržištu.

Zašto je to tako?

Odgovor je jednostavan – kompanija Samsung mnogo je radila i uložila u ove telefone kako bi oni ponudili svim korisnicima upravo ono što im je potrebno u svakoj situaciji. Od ekrana, baterije, do kamere i mogućnosti za multifunkcionalnost, o svemu se vodilo računa. Tako, ekran od 6,1 inča na modelu Galaxy S23 i osvježavanje do 120 Hz korisnicima omogućavaju da lako skrolaju i da sadržaj na svom telefonu vide najjasnije moguće. Ekran na Galaxy S23+ modelu malo je veći i ima 6,6 inča, a ima i 25 posto veću osvijetljenost u odnosu na osnovni model.

Kada govorimo o bateriji, iako se razlikuje, ona je na oba telefona jaka i može vam poslužiti za jedan cijeli dan aktivnog korištenja telefona bilo da je riječ o dugotrajnim razgovorima, dopisivanju, online sastancima ili bilo kojoj drugoj aktivnosti. Kapacitet baterije osnovnog Galaxy S23 modela je 3.900 mAh, a Galaxy S23+ ima bateriju od 4.700 mAh. Ono po čemu se ova dva modela razlikuju kada je baterija u pitanju je brzina punjenja. Naime, Galaxy S23+ se puni snagom do 45 w putem kabla i obezbjeđuje 65 posto napunjenosti za pola sata, dok se Galaxy S23 za isto vrijeme napuni do 50 posto, zahvaljujući snazi od 25 W.

Dizajn Samsung Galaxy S23 i S23+ telefona je dašak svježine na tržištu sa prepoznatljiva tri oka kamere na gornjoj lijevoj strani. Strane telefona su nježno zaobljene, glatke i sjajne, a sami rubovi dodira stakla i metala su oštri, tako da se mobitel prirodno smjesti u ruci.

Veličina je savršeno pogođena pa ćete telefon sigurno moći koristiti jednom rukom dok slikate, tipkate, surfate, a nije ni preveliki te vam neće viriti iz džepa, ukoliko ga tu držite.

Kada je u pitanju kamera, jasnoća i preciznost fotografija koje daju, ovi telefoni će vas iznenaditi, a i videi koje snimate će biti stabilni i nevjerovatne rezolucije. Ono gdje telefoni Galaxy S23 serije dominiraju sigurno je noćni način rada koji radi tako da vam se nekad učini nestvarno ono što ste uslikali. Nestvarno samo na način da je fotografija toliko dobra i jasna da ćete se čuditi jer je ona „vidjela“ više nego i vi sami.

Živopisne fotografije

Galaxy S23 i S23+ telefoni snimaju sve što vam je potrebno i to u živopisnim detaljima uz fotografije visoke rezolucije od 50 MP i 30x Space Zoom, a nećete imati ni problema sa memorijom s obzirom na to da na ova dva modela imate opciju da birate između 128 i 256 GB prostora, uz 8 GB RAM-a za brzi multitasking.

Kada je povezivanje u pitanju, S23 i S23+ donose podršku za 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 i NFC, kao i GPS, GLONASS i GALILEO navigaciju, tako da se lako možete povezati na bilo koji drugi uređaj, što je danas izuzetno važno za multitaskig koji je danas neizbježan u mnogim vrstama poslova.

Korisnički interface je najnoviji One UI 5.1, zasnovan na Android 13 operativnom sistemu, a ukoliko vam je potrebno da telefon koristite i kao računar, tu je softversko rješenje Samsung DeX, koje se aktivira jednostavnim povezivanjem uređaja sa monitorom ili TV-om.

Uz Galaxy S23 seriju, Samsung radi više na minimiziranju negativnog uticaja na okolinu, bez kompromisa kad je riječ o kvalitetu i estetici. Serija Galaxy S23 ima UL ECOLOGO® certifikat, što znači da je proizvod certifikovan za smanjeni utjecaj na okolinu. Za korisnike koji žele produžiti životni vijek svog uređaja, vrhunsko iskustvo serije Galaxy S23 može da se održi tokom godina uz četiri generacije OS ažuriranja i pet godina sigurnosnih ažuriranja.

Za dodatni nivo sigurnosti, Knox Vault, koji je prvi put uveden na seriji Galaxy S21, štiti informacije na seriji Galaxy S23 tako što ih izoluje od ostatka uređaja, uključujući OS, radi dodatne zaštite.

Besplatan probni period usluge YouTube Premium

Ono što je Samsung za nove korisnike, koji do 2. marta 2024. godine aktiviraju neki od Galaxy S23 uređaja, spremio jeste promocija 4-mjesečnog besplatnog probnog perioda usluge YouTube Premium. Više informacija o ovoj promociji možete pronaći na linku.

Informacije o Galaxy S23 i Galaxy S23+ mobitelima pronađite ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad