Bahaćenje u Makarskoj: Djevojka sa dizalice gostima točila šampanjac

Regija 05. jul 202220:00 > 20:03 5 komentara
Screenshot/Instagram

Skupština Splitsko-dalmatinske županije usvojila je još u travnju odluku o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja luke posebne namjene – privezišta i plaže na predjelu ispred hotela "Dalmacija" u Makarskoj. Međutim, pojedini privatnici su već zlouporabili odluku, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, u odluci o namjeri davanja koncesije na plaži i u lučici hotela “Dalmacija” izričito je istaknuto da se postavljanjem navedenih sredstava ne smije onemogućiti opća uporaba pomorskog dobra te pristup svima pod jednakim uvjetima.

Društvo “Imperial” je restoran hotela “Dalmacija” dalo u podnajam privatnicima, koji već krše pravila o koncesiji, kao i Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama te Pravilnik o gospodarskom korištenju, korištenju ili gradnji građevina i posebnoj upotrebi pomorskog dobra na području Splitsko-dalmatinske županije. Suvlasnici bara “Manana” na plažu su poredali 32 drvene ležaljke, od kojih je većina za dvije osobe, a razmak između ležaljki nije ostavljen kao koridor za neometan prolaz kupačima, već se tu nalaze mali stolovi.

Osim toga, ležaljkama, za čiji je najam potrebno izdvojiti čak 200 kuna, zauzeli su više od 30 posto kopnenog dijela za koji imaju koncesiju, tako da i domaći i stranci ne mogu ući u more od ležaljki, a one se uopće ne uklanjanju noću, već su na plaži 24 sata.

Nadalje, plaža hotela “Dalmacija” je u večernjim satima zatvorena i za domaće i goste, što su odlučili iz bara “Manana”, pa su sva vrata koja vode na plažu zavezali konopom i postavili takozvane zaštitare koji na majicama nemaju nikakve oznake. Zaštitar je doslovno fizički napadao ljude koji su htjeli ući na plažu, a kada su Makarani voditelja “Manane” pitali kakve su to barikade na ulazu, on je kazao da mu je tako naređeno.

I tu nije kraj bahaćenju, piše Slobodna Dalmacija.

Za vrijeme trajanja privatne zabave na plaži “Manane”, na javnu šetnicu stigao je šleper s dizalicom s koje se na konopima spuštala prvo djevojka koja je gostima točila šampanjac, a potom plesačica. Neka su oni pili i šampanjac i gledali plesačicu, ali dolazak dizalice koja je na najmanje sat vremena obustavila promet na plaži nisu nikome prijavili pa je uredovalo komunalno redarstvo.

Šutnja iz ‘Valamara’ i ‘Manane’

Komentare o svim nepravilnostima o radu objekta ispod hotela “Dalmacija”, usmenim putem i mailom zatražili su iz SD-a od “Valamara” i suvlasnika “Manane”. Međutim, odgovore još nisu dobili…

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad