Brnabić: Navodi Borrella o genocidu konstatacija, nisu upućeni direktno Srbiji

Regija 25. jan 202221:38 > 21:47 2 komentara
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEÐA VUCKOVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Briselu da su tokom sastanaka sa evropskim zvaničnicima svi čestitali na rezultatima referenduma o ustavnim promjenama i istakli njihov značaj za reforme u oblasti vladavine prava.

Upitana o navodima visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Josepa Borrella  o poricanju genocida, Brnabić je rekla da to nije čula kao nešto što je upućeno direktno Srbiji.

„Nismo na sastancima direktno razgovarali o tome, ja to nisam čula kao nešto što je upućeno direktno Srbiji, čula sam kao generalnu konstataciju i deo evropskih vrednosti, kao nešto što je važno za čitav Zapadni Balkan, a ne kao nešto što je upućeno Srbiji i ne pronalazim Srbiju u tome“, kazala je Brnabić.

Govoreći o sastanku sa novom predsjednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom i o njenom stavu o proširenju EU, rekla je da je on u saglasnosti sa stavom Evropske komisije da je agenda proširenja jedna od najvažnijih stvari.

Brnabić je rekla da odnos prema Srbiji pokazuje i to što je prvi zvanični sastanak Metsole u Briselu otkako je postala predsjednica Evropskog parlamenta bio sa srbijanskom delegacijom.

Podsjetimo, visoki predstavnik Evropske unije Josep Borrell rekao je, nakon sastanka sa predsjednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, da će napredak u vladavini prava, ljudskim pravima i u dijalogu sa Prištinom odlučivati o ritmu daljih pretpristupnih pregovora, a naglasio je da u EU nema mjesta za slavljenje ratnih zločina i podržavanje genocida i ratnih zločinaca.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (2)

Vidi sve komentare