Dveri i Ravnogorski pokret potpisali Sporazum o saradnji, najavili održavanje “Svjetskog četničkog kongresa” 2025. u Srbiji

Regija 20. nov 202312:30 1 komentar
N1 (Protesti Dveri i Ravnogorskog pokreta zbog hapšenja Bogićevića 2017. )

Predsjednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović i predsjednik Ravnogorskog pokreta Predrag Bogićević potpisali su Sporazum o saradnji koji je, kako su rekli, "plod višegodišnje dobre uzajamne podrške i saradnje".

Obradović je rekao novinarima da ovaj novi sporazum o saradnji „započnju na starim principima i temeljima“.

“To su puna istina o žrtvama komunističkog terora nakon Drugog svetskog rata, o Jugoslovenskoj vojsci u otadžbini, a pre svega o generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću, kao i otkopavanje masovnih grobnica, dostojanstveno sahranjivanje svih žrtava, obeležavanje svih tih stratišta odgovarajućim spomenicima, vraćanje otete imovine svim privatnim licima, otvaranje tajnih dosijea“, naveo je.

Obradović je rekao da je Ravnogorski pokret podržao izbornu listu „Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović – Nacionalno okupljanje – Državotvorna snaga – Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri“ za parlamentarne izbore 17. decembra.

On je najavio da će, poslije izbora, Predrag Bogićević biti njegov savjetnik u novom sazivu Skupštine Srbije za pitanja krune, dijaspore, dok će Predrag Dimitrijević biti savjetnik poslaničke grupe Dveri za veteranska pitanja.

Obradović je dodao i da će poslanička grupa Dveri u novom sazivu parlamenta nastaviti sa raznim skupštinskim inicijativama od zajedničkog interesa koje se odnose na invalidsko-boračku zaštitu, obnovu monarhije, imovinska i druga prava kraljevske porodice Karađorđević.

“Preko poslanika Dveri Ravnogorski pokret dobiće svoje izaslanike, svoj glas koji će se čuti, glas srpske, ravnogorske, monarhističke Srbije, glas četničke dijaspore“, rekao je Bogićević.

Predsjednik Ravnogorskog pokreta je rekao da su otpočele pripreme za održavanje Svjetskog četničkog kongresa 2025. godine u Srbiji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad