Haos u Kraljevu: Oko grada i po selima padaju dronovi i bespilotne letelice

Regija 28. sep 202214:43 6 komentara
Nova.rs

Vojna bespilotna letelica sletjela je u utorak na groblje u selu Obrva kod Kraljeva. Istog dana, u selu Tavnik, u dvorište kuće, sletio je i vojni dron. Oba ova sela nalaze se neposredno pored vojnog aerodroma Lađevci. Na mjestu pada, koje se nalazi u centru sela, sreća je što u krugu od 200 metara nema kuća.

Na groblju u selu Obrva, u utorak oko 14 sati sletjela je bespilotna letjelica. Zvuk lošeg rada motora, odmah je alarmirao mještane koji žive u tim dijelu sela.

Kažu da kada su vidjeli da se otvorio padobran, shvatili su da nešto nije u redu sa njom.

„Mislio sam prvo da se nešto uvežbava. Čuo sam kako trokira motor na letelici. Kada se ugasio, a ubrzo nakon toga sam i video sam kako se otvara padobran, shvatio sam da sa letelicom nešto nije u redu“, priča Milan Srećković iz Obrve.

Kako nam ispričao, kada je otišao da vidi gdje je sletjela, video je da je to bilo na groblju, sa padobranom oko spomenika.

„Desnim krilom se naslonila na jedan spomenik. I nije bila oštećena prilikom sletanja. Često ih viđamo, ali nikada blizu naseljenog mesta nije sletela“, kaže ovaj mještanin Obrve.

Prema riječima mještana okolnih sela, prije par mjeseci, još jedan sličan slučaj se dogodio u selu Mrsać. I tada ne bespilotna sletjela, ali na sreću ne napravivši nikakvu štetu.

Prilikom izvođenja vježbe na aerodromu Lađevci, u utorak je neplanirano sletio dron u dvorište kuće u selu Tavnik.

Iako vlasnici nisu željeli da imenom i prezimenom govore o ovom slučaju, ispričali su nam da je dron sletio u dvorište.

Inače, u posljednjih nekoliko mjeseci, mještani sela u okolini aerodroma Lađevci kažu da su više puta vidjeli kako dronovi slijeću po okolnim njivama. Ali, niko nikada nije uspio da snimi događaje, jer ih je vojska vrlo brzo locirala i odnosila.

Prema saznanjima N1, na aerodromu se nalazi grupa vojnih eksperata iz Kine. Postoji mogućnost da se uvježbava oprema koja je uvezena iz Kine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad