Hotel u Podgorici otkazao koncert Jeleni Karleuši: Izljev govora mržnje prema Crnoj Gori zbog podrške Rezoluciji o Srebrenici

Regija 03. maj 202411:55 5 komentara
N1

Hotel u Podgorici otazao je nastup srbijanske pjevačice Jelene Karleuše nakon što je na Instagramu iznijela niz uvreda na račun više naroda Zapadnog Balkana zbog davanje podrške UN-ovoj Rezoluciji o genocidu u Srebrenici. Karleušina "meta" bili su Crnogorci, Bošnjaci, Albanci...

Koncert je trebao biti održan 9. maja, ali je menadžment otkazao zbog, kako su naveli “govora mržnje prema Crnoj Gori i najenim građanima”.

“Hotel Podgorica obavještava javnost da je koncert Jelene Karleuše, koji je prema planu trebao da bude održan u našem hotelu 9. maja, otkazan.Razlog otkazivanje su nedavne izjave Jelene Karleuše kojima se na nedopustiv način vrijeđa država Crna Gora i njeni građani i u kojima je iznosila neprimjerene kvalifikacije i ocjene na račun crnogorske istorije. Menadžment Hotela Podgorica nema namjeru da se miješa u aktuelnu političku situaciju i da na bilo koji način politizuje događaje u našem hotelu. Ipak, dužni smo kao odgovorni građani ove zemlje da uskratimo gostoprimstvo onima koji svojim izjava nastoje poniziti građane Crne Gore i blatiti slavnu tradiciju naše države. Zbog svega navedenog, kao i zbog činjenice da nam na prvom mjestu nije novac, već nastavak izgradnje duge istorije našeg hotela koji je uvijek bio prepoznat kao mjesto okupljanja svih građana, otkazali smo zakazani koncert”, naveli su iz hotela.

Karleuša, nekada oštri protivnik vladajućeg SNS-a, a sada najglasniji zaštitar, oglasila se na Instragamu povodom UN-ove Rezolucije o genocidu u Srebrenici optuživši “male okolne zemlje” da “rade protiv Srbije”.

“Svakom Crnogorcu je deda Srbin, svakom Hrvatu je deda ubijao Srbe, svakom Bošnjaku deda nije došao ni iz Turske ni iz Saudijske Arabije jer smeta ono IĆ i razumijevanje srpskog jezika, a svakom Albancu s Kosova je deda bio u plemenskoj bandi koja je napadala srpsku vojsku koja se povlačila ka Grčkoj u Prvom svjetskom ratu…”, navela je pjevačica, između i niza uvreda.

Njen status izazvao je burne reakcije i osude, a najon što se hotel oglasio navela je da je ona “zbog prijetnji” odlučila da otkaže koncert u Podgorici.

Popularna pjevačica iz Srbije je u augustu 2023. godine objavila novi album, a „prijatelj“ njenog novog izdanja je državni Telekom Srbije, što je jedan dio javnosti protumačio kao „nagradu“ za javnu podršku vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare