Jedan od demonstranata na protestu šutnuo glavnog urednika Informera (VIDEO)

Regija 28. sep 202215:24 4 komentara
N1

Ispred zgrade u kojoj se nalazi redakcija dnevnog lista Informer u Beogradu organizovan je protest u organizaciji Ženske solidarnosti zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem.

Demonstranti su potom sa Terazija ušli u pasaž koji vodi do ulaznih vrata redakcije, gdje su uzvikivali “Izlazite napolje“, “Monstrumi“, “Gasite Informer“.

Tokom protesta u zgradu Informera je ušao glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, a na putu do ulaza, jedan od demonstranata mu je prišao i pitao: “Kako smiješ?“, a potom ga i šutnuo (video ispod).

Podsjetimo, javnost u Srbiji postala je uznemirena nakon što je nedavno serijski silovatelj Igor Milošević pušten iz zatvora nakon odsluženja petnaestogodišnje kazne za seriju silovanja i razbojništava.

Srbijanski Informer objavio intervju sa serijskim silovateljem, javnost zgrožena

Na društvenim mrežama iz dana u dan upozorava se javnost, prati kretanje i objavljuju fotografije muškarca za koga se tvrdi da je upravo silovatelj koji je nedavno izašao iz zatvora. Situacija koja je nastala u javnosti za stručnjake je zapravo upozorenje koje baca svjetlo na to da zakon ne propisuje nikakve mjere nadzora kako bi se bivši osuđeni silovatelji nadzirali.

Beograd na nogama nakon intervjua Informera sa silovateljem

“Informer“ je objavio “megaekskluzivni“ intervju sa silovateljem u kom on opisuje detalje svojih zločina i stavlja do znanja da se za iste ne kaje.

Nevladine organizacije su ranije navele u saopćenju da puštanje serijskog silovatelja na slobodu i davanje istima prostora u medijima još je “jedna u nizu dehumanizujućih i mizoginih praksi kojima svjedočimo u javnom prostoru“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare