Milanović odlikovao jedinicu HVO-a: Vjerujem da će dobru namjeru shvatiti u BiH

Regija 04. avg 202121:45 > 21:491 komentar
Izvor: Zoran Milanović (N1)

Na današnji dan prije 26 godina, u Hrvatskoj je počela vojno-redarstvena operacija Oluja.

Obilježavanje je počelo večerašnjim prijemom predsjednika Republike Zorana Milanovića za ratne zapovjednike Domovinskog rata na Kninskoj tvrđavi.

Tuđi porazi

Uručio je odlikovanja umirovljenom general-pukovniku Mladenu Kruljcu, umirovljenom general-bojniku Ivanu Kapularu, umirovljenom general-bojniku Jozi Milićeviću i umirovljenom brigadnom generalu Zvonku Peternelu te Vojnoj policiji HVO-a i Postrojbi za posebne namjene Ludvig Pavlović HVO.

Zoran Milanović održao je govor na Kninskoj tvrđavi povodom prijema generala.

“Ovdje smo večeras i sutra da se radujemo svojim uspjesima, a ne da likujemo nad tuđim porazima. Puno je i krvi i teških osjećaja palo za ovo da bi se ovo pretvorilo u likovanje. Ovdje smo da odlikujemo neke najbolje među nama. To nisu odlikovanja da bi bilo koga povrijedio nego da bih naglasio ispravnost i veličinu našeg puta. Ovaj grad bio je i svet i proklet na neki način”, rekao je Milanović.

Prijatelji u BiH

Milanović je napomenuo kako dodjela odlikovanja nije zamišljena da se ikoga ponizi.

“Vjerujem da će tu dobru namjeru shvatiti i naši prijatelji u Bosni i Hercegovini. To nije zamišljeno da se bilo kome stane na nogu. Ovo su važne stvari i ja ću ih stalno naglašavati”, ističe.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar