Milatović zaboravio ličnu kartu: Poslušao sam suprugu i promijenio sako

Regija 02. apr 202313:00 komentara
N1

Kandidat za predsjednika Crne Gore Jakov Milatović izašao je na biračko mjesto, a potom i dao izjavu za medije. No, iako je to bilo zakazano u 10 sati, Milatovića su mediji morali čekati. Naime, na biračko mjesto je došao bez lične karte pa je morao nazad u svoj dom po ličnu kartu.

“To vam se dešava kada vam supruga u zadnjem trenutku sugerira da promijenite odijelo i ja poslušam suprugu. Tako da umjesto plavog koje sam planirao odabrao sam ovo, a u plavom mi je lična karta ostala. Obavio sam svoje biračko pravo,” rekao je uz osmijeh Milatović kojem se daje blaga prednost u drugom krugu predsjedničkih izbora.

N1

Izrazio je želju da ovaj dan prođe u najboljem redu.

“Vjerujem da je Crna Gora zrela da olovkom mijenja predsjednika, da olovkom mijenja Vlade. Siguran sam u pobjedu. Doći će do poraza simbola prethodnog režima. Kao čovjek koji je akademski oblikovan na zapadu smatram da imam dovoljno iskustva i znanja da Crnu Goru uvedem u EU. Mi na Balkanu također moramo da shvatimo da su ekonomske regionalne integracije neodvojiv dio EU integracija. Zalažem se za apsolutno najbolje odnose sa Srbijom i svim zemljama Zapadnog Balkana. Sa pozicije predsjednika uradit ću sve da prošlost stavimo u prošlost”, izjavio je Milatović, poručujući da očekuje miran dan, te da jedino sadašnjem predsjedniku Crne Gore odgovara da kreira incidente.

Tok predsjedničkih izbora u Crnoj Gori pratite na LIVE BLOGU. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad