MUP Crne Gore: Pozivamo političke lidere da počnu raditi na smirivanju tenzija

Regija 06. sep 202114:55 > 15:24
Izvor: Twitter

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Uprave policije Crne Gore ukazuju na to da je atmosfera u kojoj su izvršavane zakonske nadležnosti u uspostavljanju i očuvanju mira i reda tokom vikenda bila vrlo kompleksna.

Oni su posebnu zahvalnost iskazali kolegama policijskih snaga, za koje su kazali da su djelovali profesionalno, jedinstveno, dostojanstveno i odoljeli pritiscima sa svih strana, dokazujući snagu institucija koje rade u interesu građana.

“MUP i Uprava policije žale i što su pojedini mediji, širenjem lažnih ili nedovoljno provjerenih vijesti, značajno podizali tenziju i otežavali situaciju. Između ostalog, širile su se i dezinformacije da su pojedini djelovi bezbjednosnog sektora u lancu komande otkazali poslušnost, zatim da je povrijeđena trudnica, itd, a što je sve kasnije demantovano kao neistinito. Pozivamo medije da kontaktiraju naše službe uvijek kad se radi o ovako osjetljivim situacijama, kako bi zajedno doprinijeli objektivnom informisanju i javnom interesu”, navode iz MUP-a i UP.

Pokažimo toleranciju

Poručili su da ničiji život nije vrijedniji od drugog, te da su ove institucije uložile sve napore da to i pokažu ovih dana, kako su kazali, uvažavajući različita ljudska prava građana, ali i štiteći dignitet profesije, ustavno i sekularno ustrojstvo države.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije žale što smo svi zajedno došli u situaciju koja je iziskivala mobilizaciju značajnih policijskih snaga. Ipak, dali smo sve od sebe da se ne prekorače ovlašćenja i da ispoštujemo sve aktere, a svaki primjer za koji se navodi da je toga bilo pomno ćemo ispratiti, uz podsjećanje da je ovo bila teška i delikatna policijska akcija. Žalimo zbog neprijatnosti koje su pojedini građani imali, a pozivamo političke lidere da bez odlaganja počnu raditi na smirivanju tenzija”, navode u saopštenju, dodajući:

“Imamo jednu državu i svi bi trebalo da je čuvamo i budemo na istoj strani i da pokažemo toleranciju”.

“MUP i Uprava policije će nastaviti da rade u skladu sa svojim ovlašćenjima i zakonom“, zaključeno je u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar