Nakon evakuacije, iz Termi Tuhelj stiglo objašnjenje šta se dogodilo

Regija 20. avg 202209:05 > 09:05
Izvor: Tuheljske toplice

Nakon što je u petak poslijepodne evakuisan bazen u termama Tuhelj u Tuheljskim toplicama u Hrvatskoj zbog isparavanja zasad nepoznatog sredstva, Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana zbrinula je 15 osoba od kojih jedna osoba ima većih poteškoća sa disanjem dok su dvije osobe prevezene u bolnicu u Zagreb.

Direktor bolnice Tihomir Vančina rekao je da je u bolnicu zaprimljeno 15 osoba od kojih je jedna smještena na odjel u jedinicu intenzivnog liječenja.

“Od 15 osoba, jedna osoba je maloljetna (15) i nije respiratorno ugrožena”, rekao je Vančina.

Objasnio je da jedna osoba ima većih teškoća s disanjem pa je na intenzivnom odjelu hospitalizirana iz mjera predostrožnosti. Od ostalih pacijenata dvoje je na kisiku. Većina pacijenata koji su pristigli u bolnice su turisti iz Slovenije, Italije i Nizozemske.

Osobe su se prema ranijim informacijama većinom žalile na respiratorne i kožne smetnje, čak i opekotine.

Dostavljač je greškom ulio kiselinu, pa je došlo do hemijske reakcije

“Oko 18:00 sati dostavljač hemikalija dostavio je natrijev hiperhlorid kojeg koristimo za obradu bazenske vode koju skladištimo u strojarnici bazena. Prilikom dostave dostavljač je greškom usipao kiselinu PH- (minus) te je u trenutku došlo do hemijske reakcije u zraku koja se počela širiti prostorijama prema saunama i wellness centru”, izjavio je direktor Termi Tuhelj, Vasja Čretnik za Večernji list.

Drama u Tuheljskim toplicama: Plikovi po tijelu posjetitelja, svi su evakuisani

Dodaju i da situacija nema veze s bazenskom vodom te ističu da su odmah postupili u skladu s protokolom za nesreće i počeli s evakuacijom.

“Voditelj tehničkog odjela bio je na mjestu nesreće u svega par minuta te je zajedno s ostalim djelatnicima preventivno postupio u skladu sa svim protokolima. Suosjećamo s nastalom situacijom. Naši djelatnici odlično su se snašli u navedenoj situaciji što je i rezultat naših čestih vježbi evakuacija i spašavanja te zahvaljujući tome nije došlo do ozbiljnijih posljedica po zdravlje gostiju”, izjavio je Vasja Čretnik, piše Dnevnik.hr.

 

Komentari

Vaš komentar