Naručio osvježenje pa mu se zavrtjelo u glavi: Posjetilac Dubrovnika šokiran cijenom sladoleda

Regija 22. jun 202423:04 0 komentara
Pixabay

Internetom već nekoliko dana kruži fotografija računa kojeg je dobio jedan posjetilac Dubrovnika nakon što je platio za četiri kugle sladoleda za sebe i društvo. Nakon što je naručio osvježenje, zavrtjelo mu se u glavi kada je vidio cifru na tom komadiću papira.

Naime, ovaj posjetilac koji je, sudeći prema govoru, Dalmatinac, nije krio svoje zaprepaštenje nakon što je ugledao uredno plaćeni račun i na njemu cifru od 15,60 eura (više od 30 KM) za četiri kugle sladoleda.

To, dakle, znači da jedna kugla košta u prosjeku 3,90 eura (nešto više od 7,60 KM).

“Svugdi san bia al ovoliko nikad sladoled nisan platia…”, napisao je iznad objavljene fotografije ovaj iznenađeni posjetilac čiju je fotografiju objavila Slobodna Dalmacija.

Slobodna Dalmacija/Privatni album

Da Hrvatska postaje sve više mjesto samo za one “dubljeg džepa” pokazao je i nedavno još jedan objavljeni račun i to iz kafića u Hvaru gdje su također turisti ostali šokirani.

Naime, kako je objavio Večernji list, najnoviji račun sa ovog hrvatskog otoka pokazuje da je ovih dana cijena kafe na hvarskoj rivi 4,50 eura (9,00 KM).

Iako, taj račun sa vrtoglavom cifrom nije nikakva novost za otočne gradove u Hrvatskoj u vrijeme ljetne sezone, međutim, stiče se utisak da su ove godine previsokim cijenama od kafe napravili itekako luksuzno piće.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!