Novi detalji brutalnog zločina u Sandžaku: Nusret izboden 22 puta, osumnjičen bivši suprug njegove djevojke

Regija 12. feb 202410:35 0 komentara
NUSKO DESTANOVIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT

Prema policijskom izvještaju, glavni osumnjičeni za ubistvo Nusreta je Sead Z, bivši suprug Rijalde H, s kojom je žrtva, kako se navodi, bila u emotivnoj vezi, piše Blic.

Na Pešteru se dogodila tragedija koja je potresla cijeli Balkan. Nusret Destanović, (28), pronađen je mrtav u bunaru, a naknadna istraga otkrila je priču koja ledi krv u žilama

Sandžak danas objavio je jezive prepiske u kojim ubica preti Rijaldi H. Poruke su nastale znatno ranije, kada je Rijalda H. bila u svađi sa Seadom Z. Takođe ovaj portal, objavio je da postoje dokazi da su u noći ubistva Rijalda H. i Sead Z. bili zajedno u jednom restoranu u Novom Pazaru.

Jezive poruke

– Jedno od vas će otići pod crnu zemlju – napisao je Sead Z. Sead je dalje nastavio:

– Ali zadnji se najslađe sme. Veruj mi. Videćeš šta ću uraditi.

Na šta mu je Rijalda H. odgovorila:

– Marš bre.

– Je** mi Nusret Aminu. Jedno od vas dvoje će otići pod crnu zemlju – insistirao je Sead Z, a Rijalda H. je uzvratila:

– Neka ti je** Mujesiru.

– Bićeš svedok kad te pozovem na kameru. Neka je** slobodno – napisao je Sead Z.
Novi šokantni detalji

Istraga sugeriše da je Nusret bio namamljen u zamku porukom poslatom s njenog telefona, koju, sumnja se, nije ona poslala. Imao je 22 uboda nožem. Na kraju je zaklan i bačen u bunar, prenosi Sandžak danas.

Nusret, vjerujući da ide na sastanak s njom, zapravo je upao u zamku. Na dogovorenom mjestu, umjesto nje, dočekala ga je grupa muškaraca. Prema izjavama svjedoka i dokazima prikupljenim tokom istrage, Nusret je brutalno pretučen prije nego što je njegovo tijelo bačeno u bunar.

Dženaza u krugu porodice i prijatelja

Podsjećamo, Nusret je juče sahranjen u rodnom Đerekaru, dok su se od njega oprostili njegovi najmiliji — otac Šemso, majka Fatima, tri brata i tri sestre, kao i mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Nusret je nestao prije nekoliko dana, da bi 10. februara, njegovo tijelo nađeno je u bunaru i tada je ustanovljeno da je u pitanju ubistvo, najvjerovatnije iz strasti ili osvete. Novopazarska policija brzo je reagovala i za vrlo kratko vrijeme, identifikovala osumnjičene za svirepo ubistvo momka sa Peštera. Kako se sumnja, tragični niz događaja započeo je kada je Nusret primio poruku s Rijaldinog telefona. Poruka, za koju se ispostavilo da ju je poslala osoba koja je željela da mu naudi, pozivala ga je da dođe do nje. Nusret, ništa ne sumnjajući, odazvao se pozivu, ali umjesto očekivanog susreta, dočekala ga je zasjeda.

Na dogovorenom mjestu, umjesto žene, kojoj je lokalna zajednica prije nekoliko godina skupljala novac kako bi joj pomogli oko smještaja i dvoje maloljetne djece, sačekalo ga je nekoliko muškaraca koji su ga brutalno pretukli.

Portal “Sandžak danas” je objavio dva video snimka koja prikazuju ključne trenutke koji su prethodili tragičnom ubistvu Nusreta Destanovića.

Na snimcima se vidi kako golf IV, u vlasništvu Destanovića, ulazi u dvorište jedne zgrade, okreće se i parkira. Iz automobila sa vozačevog sjedišta izlazi Sead Zećović, koji trči prema suvozačevom mjestu, i tamo, koristeći oštar predmet, zadaje više udaraca Nusretu Destanoviću, uključujući i kobne, piše portal “Sandžak danas”.

Zločin koji je potresao Sandžak: Otac osumnjičenog za ubistvo Nusreta Destanovića detaljno o bjekstvu sina Seada

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!