Novi protest ispred redakcije „Informera“: “Nijedna više!”

Regija 01. okt 202213:31 0 komentara
N1

Ispred redakcije "Informera" na Terazijama u Beogradu u toku je protest koji organizuje "Ženska solidarnost.

„Besne smo“, „Stop nasilju“ uzvikuju demonstrantkinje koje su se okupile ispred „Informera“. Okupljene nose transparente na kojima piše „Ženska trauma nije izvor prihoda“, „Želimo ti žensku revoluciju“, „Nijedna više“…

Ovo je drugi protest ispred „Informera“, nakon onog koji je održan u srijedu, a čiji je povod bio intervju sa višestrukim silovateljem koji se našao na slobodi. Nakon protesta, podnijeta je krivična prijava i on je ponovo uhapšen.

Srbijanski Informer objavio intervju sa serijskim silovateljem, javnost zgrožena

Kako javlja reporterka N1, ono što je sporno djevojkama koje protestuju je način na koji je taj čovjek sklonjen sa ulicama i poručuju da „Informer“ nije doprinio tome, nego višestrukoj traumatizaciji.

„Sve nas je isprovociralo, iako je „Informer“ predstavnik ovakvog odnošenja prema ženama, prema ženama se stalno odnosi loše u medijma. Kada se dogodi nasilje, žena se krivi. Sa našim strahom se igra, manipuliše. Živimo u strahu, ali smo i neustrašive. Reagovaćemo dok se stvari ne promene. Ukoliko institucije reaguju na „Informer“, a ne na žene, onda to nešto znači. Zašto je „Informer“ pustio da njihove novinarke budu ugrožene“, rekla je jedna od organizatorki protesta Jelena Riznić.

N1
N1

Pred početak protesta, veći broj policajaca raspoređen je u Čumićevom sokačetu, a u blizini parkirano je i policijsko vozilo „marica“.