Novinara televizije N1 Dušana Mlađenovića i njegovu porodicu napao komšija

Regija 08. maj 202317:14 0 komentara
Dušan Mlađenović (N1)

Novinara televizije N1 Dušana Mlađenovića i njegovu porodicu napao komšija, na Twitteru podrška za napadača, saopštio je UNS.

Novinar televizije N1 Dušan Mlađenović rekao je za stranicu Udruženja novinara Srbije da je jučer oko dva sata poslije podne njega i njegovu porodicu napao komšija.

Mlađenović je istakao ovaj komentar na Twitteru nema veze sa njegovim novinarskim radom, ali da je u komentaru ispod objave u kojoj je pisao o ovom incidentu korisnik, upisan kao Josphat Mbayan, podržao napadača i napisao da bi slično učinio da mu je neko iz N1 komšija.

„Mora da je saznao šta i gdje radiš. Nije to badava. Vjeruj mi da bih i ja slično da ste mi ti ili neki tvoj kolega komšije. Mnogo ste nas zadužili“, navela je osoba sa nikom Josphat Mbayan.

Inače, Mlađenovića i njegovu porodicu je jučer tokom useljenja u stan komšija polio vodom i prijetio im.

„Sišao je sa sprata iznad i djecu od šest godina i dvije godine polio kofom vode. Pritom je vikao da će nam napraviti pakao od života. Saznali smo da već godinama pravi pakao ljudima u zgradi, da urla usred noći. Fizički je napao jednog komšiju. Godinama institucije ne reaguju“, napisao je Mlađenović na svom Twitter profilu.

Mlađenović je UNS-u rekao da prijeteći komentar nije, ali da napad u zgradi jeste, prijavio policiji.

„Hvala policajcima kojima su bili savršeni, i koji su prije tri dana prošli traumu u školi koju će i oni nositi cijeli život. A da li sistem ne zakazuje? Zakazuje i te kako. Takve osobe ne smiju da budu bez nadzora, bez kontrole, jer sutra ko zna šta mogu da urade“, napisao je novinar N1.

Problem je, istakao je Mlađenović, što će ovaj čovjek nakon upozorenja policije biti odmah pušten na slobodu.

„I ako se ponovi, bit će priveden. Da li je to dovoljno? Nije. Ali je to zaista maksimum koji policija može. Ostali organi su sad na potezu. Plašim se da ih neće biti“, napisao je on.

Podsjetimo, Mlađenovića je prije tri godine dok je prolazio ulicom sa sinom nepoznata osoba uznemiravala i nazivala ga „prodanom dušom“.

„Rekao mi je da mi je ispalo Đilasovih 100 eura, a zatim me pitao kako me nije sramota da radim u izdajničkom mediju, da li sam ‘Ši..ar’ ili ‘ba..ja’, da smo prodane duše i da treba da me je sramota”, rekao je Mlađenović tada Udruženju novinara Srbije, koje je tražilo da tužilaštvo pokrene postupak protiv osobe koja ga je uznemiravala.

Mlađenović se na Twitteru osvrnuo na ovaj događaj i istakao da je njegov sin već doživeo traumu.

„Danas treba djetetu da objašnjavam da je komšija izbacivao vodu zbog „poplave“. Da se ne bi nahvatao straha, i da ga lažem da je vikao jer je bio ljut zbog „poplave“. Sve je toliko pogrešno i iskrivljeno i ne znam da li će ikad biti ispravljeno“, napisao je Mlađenović.

Za UNS je dodao da je ovaj incident imao veze sa poslom, ali da jučerašnji napad nema. Na taj slučaj je, kako kaže, podsjetio zbog komentara u kojima se podržavaju napadi na novinare N1.

„Napad od prije dvije godine je imao veze sa profesijom, ali jučerašnji u zgradi nema. Ipak, čitajući komentare naišao sam i na ove kojima se podržava napad. To nije osoba koja ima 50 ili 60 pratilaca nego više od 3.000. Tražio sam od pratilaca da prijave ovaj profil na Twitteru“, kaže Mlađenović za UNS-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!