Osuđenik za silovanje Sima Spasić došao u Skupštinu Srbije da podrži Vučića

Regija 02. feb 202314:44
Twitter

Sjednici Skupštine Srbije o Kosovu, na kojoj govori i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prisustvuje Sima Spasić, osuđenik za silovanje, koji je u više navrata sumnjičen za ugrožavanje sigurnosti novinarima, ali i pojedinim političarima.

Da Spasić prisustvuje sjednici parlamenta, objavila je na svom Twitteru Ivana Parlić, poslanica Narodne stranke, piše Nova.rs.

On se u više navrata našao u centru pažnje javnosti, a u decembru prošle godine privođen je zbog napada na novinarske ekipe, koje su pratile suđenje klanu Veljka Belivuka.

Saslušavan je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo – ugrožavanje sigurnosti Slobodanu Samardžiću, predsjedniku Državotvornog pokreta, kome je uputio niz prijetnji i uvreda telefonskim putem.

Spasić je prijeteće poruke prošle godine uputio novinaru Južnih vijesti Aleksandru Stankovu. Stankov ih je dobio nakon nekoliko mjeseci uznemiravanja, a nakon teksta u Južnim vijestima o prostorijama koje je Spasić dobio na korištenje od grada.

Također, na ulici je prijetio čuvenoj srbijanskoj glumici Jelisaveti Seki Sablić. Kako je ona ispričala za Nova.rs, rekao joj je da će joj ubiti dijete.

Inače, policija je Simu Spasića 2009. godine u Nišu uhapsila nakon što ga je bivša supruga prijavila za silovanje. On je zbog toga odležao četiri i po godine u zatvoru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar