Podignuta optužnica protiv Čedomira Jovanovića: Reketom pretukao čovjeka

Regija 24. jan 202215:51 > 15:58 komentara
N1/Arhiv

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Čedomira Jovanovića zbog incidenta koji se dogodio 18. jula 2020. godine kada je lider LDP reketom pretukao Žarka Ivkovića ispred klinike Fiziocentar na Novom Beogradu, potvrđeno je iz Trećeg osnovnog javnog tužialštva u Beogradu.

Tužilac je u formulaciji optužnog prijedloga naveo da postoji osnovana sumnja da je Jovanović izvršio krivično djelo laka tjelesna povreda iz člana 122. Krivičnog zakona.

U optužnici protiv lidera LDP ističe se da je Jovanović u uračunljivom stanju, svjestan djela koje čini, teniskim reketom nanio povrede Ivkoviću u predjelu glave i ruku.

Uslovna kazna

“Da bi potom, pošto je oštećeni Žarko Ivković počeo da se udaljava od njega, krenuo za njim i u trenutku kada mu se približio nastavio da mu zadaje udarce teniskim reketom u predjelu leđa i ruku, usljed kojih je oštećeni zadobio lake tjelesne povrede u vidu višestrukog nagnječenja poglavine, oguljotine promjera 15 centimetara u slabinskom predjelu sa lijeve strane, nagnječenja u slabinskoj regiji, razderno nagnječnu ranu promjera oko 1 centimetar u predjelu lijevog lakta i nagnječenje lijevog ručnog zgloba“, precizira se u optužnici.

Tužilaštvo je zatražilo da se Jovanović proglasi krivim i odredi mu se uslovna kazna i to tako što će sud utvrditi kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci koja se sprovesti pod uslovom da Jovanović ne napravi novo krivično djelu u naredne dvije godine.

Podsjećamo, ranije je u izjavi za portal Nova.rs, pravni zastupnik „Fizio centra“, Dejan Dubajić rekao je da ga je klijent pozvao u 16.52 sati, te mu rekao da je u toku tuča, i da ga teniskim reketom tuče političar Čedomir Jovanović.

Prema riječima ljudi koji su se zatekli na mjestu incidenta, oni su pokušali da vlasnika klinike odbrane od Jovanovića, ali je on užurbano otišao.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad